Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tachovské náměstí v Praze 3 čeká celková revitalizace. Zmizí podchod i nefunkční veřejné záchody

Radnice Prahy 3 předala žižkovské Tachovské náměstí k revitalizaci, která začne do měsíce. Do roka má na místě vzniknout posezení s lavičkami, k tomu vysadí nové stromy a odstraní podchod i bývalé veřejné toalety.

„Z technického hlediska bude Tachovské náměstí takzvaně narovnáno. Dále budou vysazeny nové stromy, budou zde udělány záhony a odpočinková plocha včetně laviček,“ uvedl na Facebooku městské části Michal Šrámek, vedoucí Odboru technické správy majetku a investic. Ta vznikne na místě veřejných záchodů vybudovaných v roce 1971, které už neslouží svému účelu.

Na opěrné zdi tunelu nechají vytvořit umělecké dílo, které bude soutěženo formou veřejné zakázky.

„V rámci opravy Tachovského náměstí dojde i k rekonstrukci historické pumpy a bude obnovena i historická váha. Další bude i nové pítko,“ dodal Jan Materna (TOP 09), radní městské části.

Na náměstí také vzniknou pobytové plošiny podél domů s možností instalace zahrádek, bezbariérový vstup na cyklostezku, zmizí podchod, trávníková plocha povede až k vinici a odpadové kontejnery umístí pod zem.

„Náměstí zmenšilo svou plochu hned šestkrát a až do roku 1945 zde bývala obecní váha. Pak je známo, že zvítězili komunisté a začali budovat. Tachovské náměstí je zvláštní tím, že je relativně malé, a přesto se zde budovalo hodně. Největším zásahem byla vestavba tunelu, která náměstí zneprůchodnila z jedné strany na druhou,“ vysvětlil na webu zastupitel městské části Michal Vronský (TOP 09), .

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 3

Štítky Praha, toaleta, městská část, TOP 09, Facebook, Tachovské náměstí, revitalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tachovské náměstí v Praze 3 čeká celková revitalizace. Zmizí podchod i nefunkční veřejné záchody  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.