Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vydejte se na procházku Žižkovem z pohodlí domova. Radnice nabízí virtuálního průvodce

Praha 3 připravila pro své obyvatele, ale také turisty, možnost, jak si projít zákoutí třetí městské části s komentovaným průvodcem, i když jsou třeba na druhé straně světa.

Zájemci si nově mohou užít procházku po zajímavých místech Prahy 3, i když jsou zrovna na dovolené v Chorvatsku, Itálii nebo třeba na druhé straně světa. Radnice Trojky totiž využila aplikaci TourStories, díky které se zájemci mohou po Praze 3 s vurtuálním průvodcem a u toho sedět v pohodlí domova.

TourStories je moderní platforma digitálních průvodců pro muzea a galerie, města a parky, naučné stezky nebo hrady a zámky. Je také první aplikací do mobilních telefonů, která nabízí namluvenou procházku po Praze 3. Obsahuje také fotografie a virtuální prohlídku míst, kam se návštěvník běžně nedostane, což je například římskokatolický farní kostel Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad.

„Zatím jde o verzi v češtině, pokud se osvědčí, přibydou dalších mutace,“ uvedli zástupci Prahy 3 na webu městské části. Zájemcům, kteří chtějí virtuální procházku vyzkoušet, stačí stáhnout si bezplatnou aplikaci TourStories do jakéhokoliv mobilu nebo tabletu a následně vyhledat procházku po Praze 3.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky průvodce, turismus, aplikace, Praha 3, Praha, Žižkov, domov, Itálie, Chorvatsko, náměstí Jiřího z Poděbrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydejte se na procházku Žižkovem z pohodlí domova. Radnice nabízí virtuálního průvodce  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.