Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedny z nejškaredších paneláků v Praze se dočkají nové podoby. Začala jejich oprava

Praha 3 v těchto dnech zahájila největší investiční akci za poslední čtyři roky. Jde o opravu komplexu tří panelových domů u velmi frekventovaného Olšanského náměstí na Žižkově. Do opravy paneláků, které dominují prostoru, radnice plánuje investovat celkem 266 milionů korun.

Opravy budou stát 266 milionů korun

Komplex tří panelových domů na Žižkově pochází z konce osmdesátých let minulého století. Jejich revitalizace zahrne opravu a zateplení fasády a střešního pláště, výměnu oken v nebytových a společných prostorách, výměnu zábradlí na lodžiích, ale i úpravu vstupů do jednotlivých domů a stylové sjednocení výloh provozoven na Olšanském náměstí.

Součástí oprav, do kterých radnice plánuje celkem investovat 266 milionů korun, je také rozšíření průchodů z Olšanského náměstí do Sudoměřské a Baranovy ulice. „Oprava prodlouží životnost domů, zlepší jejich tepelně izolační vlastnosti a zmodernizuje jejich vzhled,“ uvedl ve zprávě pro novináře radní Prahy 3 Jan Materna (TOP 09) a doplnil, že architektonický návrh je podle něj velmi citlivý.

Opravy, které začaly v těchto dnech, budou trvat do druhé poloviny příštího roku

„Rekonstruované domy v podstatě utváří významný pražský veřejný prostor. Je to jedno z přirozených center městské části Praha 3, kudy každý den proudí tisíce lidí,“ uvedl v tiskové zprávě starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09) a dodal, že podle něj je revitalizace důležitá nejen pro lidi, kteří zde bydlí, ale také pro všechny, kteří v místě nakupují nebo čekají na tramvaj.

V těchto dnech dělníci montují na domy lešení, a to právě na straně Olšanského náměstí. „Opravy by měly být hotové v druhé polovině příštího roku,“ řekl redakci Pražské Drbny mluvčí Prahy 3 David Šebek.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 3

Štítky paneláky, oprava, Žižkov, Praha 3, Praha, panelový dům, Olšanské náměstí, dům, TOP 09, Jiří Ptáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dagmar Ry

Ježkovyvoči, co ta čeština již v titulku? Že je autor patrně Moravák mi nevadí, ale vadí mi to stupňování přídavného jména, které lze navíc nahradit obvyklejším.

Pátek, 10. června 2022, 06:56Odpovědět

Jedny z nejškaredších paneláků v Praze se dočkají nové podoby. Začala jejich oprava  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.