Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po dvou letech se vrací Žižkovské pivobraní. Nabídne kapely i mistrovství v otáčení pivních tácků

Do prostor žižkovského parku Parukářka se po dvou letech opět vrací Žižkovské pivobraní. Pivo, hudba, ale také například mistrovství Žižkova v otáčení pivních tácků, kde mohou ženy i muži vyzkoušet, jak šikovné ruce mají. Tohle všechno nabídne pivní festival, který proběhne v pátek 10. a v sobotu 11. června 2022.

Mistrem Žižkova v otáčení pivních tácků se může stát kdokoliv

Devátý ročník oblíbené akce přinese už tradičně spoustu druhů piv z minipivovarů a malých pivovarů z celé České republiky a letos také z Polska. Fanoušci piva budou moci na mítě ochutnávat různé druhy ležáků, světlých i tmavých speciálů, piva filtrovaná i nefiltrovaná či svrchně kvašená a další. Kromě stánků s pivem budou v Parukářce také stány s občerstvením, kde nebudou chybět belgické hranolky, burgery, pochutiny z grilu nebo pivní zmrzlina.

Už tradičně se s Žižkovským pivobraním pojí také oblíbené mistrovství Žižkova v otáčení pivních tácků. Muži i ženy se mohou v sobotu odpoledne kvalifikovat v jednom ze stánků a ti nejlepší budou v odpoledních hodinách bojovat přímo na pódiu. Mistrem Žižkova v otáčení pivních tácků se může stát opravdu kdokoliv.

Akce je určena i rodinám s dětmi

„Žižkovské pivobraní je akce, na kterou jsem se osobně každý rok těšil. Má za sebou osm ročníků a lze ji už tedy považovat za tradiční. Tato tradice ale musela být na dva roky přerušena kvůli pandemii covidu, letos už však jejímu konání nic nebrání a já jsem rád, že se nám podařilo devátý ročník připravit. Není to navíc akce jen o pivu, ale také o dobrém jídle, zábavě, hudbě a mnoha aktivitách pro děti,“ uvedl k akci v tiskové zprávě radní pro kulturu Pavel Křeček (STAN).

Zástupci Prahy 3 uvádí, že na akci mohou lidé vyrazit i s dětmi, protože je pro ně připravený doprovodný program od Nové Trojky. Nebude chybět oblíbené malování na obličej a se soutěžemi a zábavnými úkoly se představí jednotka sboru dobrovolných hasičů Praha - Žižkov, městská policie či Český červený kříž.

Na své si přijdou milovníci hudby i humoru

Co se týká programu, na své si přijdou milovníci hudby, ale také humoru. Během pátku a soboty se na pódiu představí hned devět kapel, stand-up komik Dominik Heřman Lev nebo Tomáš Matonoha, který předvede standup s kytarou. Moderátorem festivalu je Petr Ticháček. Podrobný program najdou zájemci zde.

Pivo se bude na akci čepovat do vratných NickNack kelímků. Zájemci si budou moci koupit brandované sklenice.

Program:

pátek od 12 do 21:
Prague Rockabilly Cats, Celest & Charles, Brass Avenue, Charlie Slavík Revue

sobota od 10 do 21:
The Brownies, Flaškinet, Marcus Jurkovič & Motion Food, Gentlemen´s Club, Tomáš Matonoha standup s kytarou

Ohodnoť článek

Foto Praha 3

Štítky pivo, hudba, festival, Žižkovské pivobraní, Praha 3, Žižkov, Parukářka, hranolky, zmrzlina, pochutiny, hudební skupina, Tomáš Matonoha, sbor dobrovolných hasičů, Starostové a nezávislí, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dvou letech se vrací Žižkovské pivobraní. Nabídne kapely i mistrovství v otáčení pivních tácků  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.