Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opravy Koněvovy ulice jdou do další etapy. Bude uzavřená obousměrně

Opravy v Koněvově ulici, která je jednou z páteřních komunikací Žižkova v Praze 3, postupují do další etapy. Novinkou bude její obousměrné uzavření, které potrvá od 26. dubna do 4. července. Právě v tomto termínu proběhne kompletní rekonstrukce silnice v úseku od ulice Rokycanova směrem nahoru po vjezd na placené parkoviště.

Technická správa komunikací přejde od pondělí 26. dubna do další části rekonstrukce Koněvovy ulice. Úplná uzavírka Koněvovy ulice bude kvůli kompletní rekonstrukci silnice travt do 4. července 2021. Rekonstrukce proběhne v úseku od ulice Rokycanova směrem nahoru po vjezd na placené parkoviště. „Bude znemožněn vjezd do všech objektů,“ doplnila mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.  

V samotné vozovce bude probíhat výměna veškerých konstrukčních vrstev do hloubky asi 70 centimetrů a zároveň budou realizovány nové uliční vpusti včetně napojení na hlavní kanalizační řad do hloubky asi čtyř metrů. Rekonstrukce bude navazovat na úsek z minulého roku mezi Chlumovou a Rokycanovou a podle TSK bude probíhat v podobném duchu.

Chodci se Koněvovou ulicí dostanou díky koridorům, které budou vedeny po provizorním betonovém povrchu na chodnících po obou stranách.

Od 5. července 2021 do 29. srpna 2021 bude ve stejném úseku probíhat zpětné finální zadláždění chodníků mozaikou a zároveň bude zachován provoz po Koněvově ulici do centra pro všechnu dopravu. Ve směru z centra bude autobusová doprava vedena po objízdné trase ulicemi Prokopova, Rokycanova, Jeseniova a Zelenky-Hajského, respektive Jana Želivského. Ostatní doprava bude vedena po objízdné trase ulicemi Prokopova a Olšanská.

Aktuální dopravní omezení:

Od 26. duubna 2021 do 4. července 2021
bude Koněvova úplně obousměrně uzavřena.

Ve směru do centra bude autobusová doprava vedena ulicemi Koněvova, Černínova, Roháčova, Rokycanova a dále po své trase. Ostatní doprava bude ve směru do centra vedena po ul. Jana Želivského, Olšanská a Prokopova.

Ve směru z centra bude autobusová doprava vedena po objízdné trase ul. Prokopova, Rokycanova, Jeseniova a Zelenky-Hajského, respektive Jana Želivského. Ostatní doprava bude vedena po objízdné trase
ul. Prokopova a Olšanská.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Czech Wikipedia user Packa, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Štítky doprava, opravy, Koněvova, Praha 3, Praha, Jan Želivský, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, autobusová doprava, Prokopov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy Koněvovy ulice jdou do další etapy. Bude uzavřená obousměrně  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.