Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Nemocnice Sv. Kříže v Praze 3 může okamžitě začít očkovat proti koronaviru. Nyní žádá o schválení i vakcíny

Ve spolupráci s Nemocnicí sv. Kříže zajistila Praha 3 očkovací místo, kde budou moci zdravotníci naočkovat 100 až 400 lidí denně. Nemocnice se již oficiálně přihlásila do registru očkovacích míst. Nyní žádá o vakcíny.

Nechceme, aby se senioři tlačili ve velkokapacitních očkovacích centrech

Praha 3 je připravená okamžitě začít očkovat seniory nad 80 let. Spolu s Nemocnicí sv. Kříže proto zřídila očkovací místo.

„Nechceme, aby se senioři 80+ tlačili ve velkokapacitních očkovacích místech. Je proto třeba rychle zřizovat další,“ vysvětluje místostarosta Ondřej Rut. Nemocnice sv. Kříže, která se nachází v Kubelíkově ulici, splňuje všechny požadavky státu. Během jednoho týdne se tak dokázala na očkování připravit.

Cílem zřízení očkovacího místa je nabídnout občanům Trojky včasnou vakcinaci v blízkosti jejich bydliště a zároveň jim zajistit kvalitní zdravotní péči.

My jsme připraveni.“

Podle ředitele nemocnice Tomáše Krajníka je nemocnice poskytovatelem lůžkové i ambulantní péče a disponuje vlastní lékárnou. „Nabízí komplexní zdravotní péči a tedy i spolupráci na zřízení očkovacího místa,“ uvedl Krajník.

Z nemocnice a radnice Prahy 3 jednohlasně zní: „My jsme připraveni.“ Vedení Prahy 3 tak apeluje na ministerstvo zdravotnictví, aby očkovací místo schválilo. „Žádáme krajského koordinátora i ministerstvo zdravotnictví, aby zde neprodleně očkovací místo schválili, zařadili ho do centrálního rezervačního systému a uvolnili vakcíny, apeluje Rut.

Podle slov starosty Prahy 3 Jiřího Ptáčka je stávající stav neudržitelný, jelikož vládou zřízená očkovací centra praskají ve švech. Ptáček vidí potenciál v decentralizaci a navýšení počtu očkovacích míst, která budou občanům blíže.

„Ostatně podobně jsme postupovali i před půl rokem, kdy jsme vedle radnice otevřeli vlastní testovací centrum na covid-19,“ shrnuje starosta.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 3

Štítky Praha 3, očkování, nemocnice, Žižkov, Praha, vakcína, Ondřej Rut, Jiří Ptáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Nemocnice Sv. Kříže v Praze 3 může okamžitě začít očkovat proti koronaviru. Nyní žádá o schválení i vakcíny  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.