Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Pod Nuselským mostem vznikl volnočasový areál za víc než třicet milionů

V Nuselském údolí vznikl při rekonstrukci parku Folimanka na dříve neudržované ploše volnočasový areál. Přímo pod Nuselským mostem mohou lidé využít novou víceúčelovou plochu, která bude od jara do podzimu sloužit zejména kolečkovým sportům. V zimě se promění na kluziště pro veřejné bruslení.

V parku jsou také nově dvě hřiště na pétanque, prostor pro cvičení jógy, ping-pongové stoly nebo interaktivní vodní prvek pro děti. Rekonstrukce této části parku vyšla radnici Prahy 2 na 35,7 milionu korun.

Součástí projektu nového volnočasového areálu Jammertal byl návrat bronzového skateboardisty od sochaře Jaroslava Hladkého. Socha byla do parku umístěna v roce 1982 a její autorem je Jaroslav Hladký. Odstraněna byla v roce 2007, neboť byla poškozena. Radnice ji v uplynulých letech nechala zrekonstruovat.

Obnovena byla rovněž zeleň, kdy byly vysázeny stromy, keře a další rostliny. Vznikla také nová cesta, která propojí dosavadní horní a dolní cesty v parku. Cesta začíná schodištěm s vyhlídkou a povede kolem kaskády a napojí se na hlavní cestu vedoucí skrz celý areál. V budoucnu chce radnice ještě zrekonstruovat cihlový svah a dokončit obnovu kaskády.

Nově je v údolí také takzvaný dětský poeziomat s názvem Poeziomátek, který zahraje písničky a úryvky z českých pohádek. V parku je i knihobudka, do které mohou lidé dávat, nebo si z ní brát knihy. Na místě jsou také nové lavičky a odpadkové koše. „Dostatečná kapacita laviček, stolů i židlí, a speciální místa na grilování vybízí pro setkání s přáteli nebo rodinou," uvedla mluvčí městské části Andrea Zoulová.

Městská část v minulosti již opravila například severní část parku, prostor podél Novoměstských hradeb a vytvořila takzvanou Sluneční stráň. V roce 2007 radnice opravila střední část parku, kde postupně vznikla multifunkční dětská hřiště, vodní prvky a občerstvení se sociálním zařízením. Folimanka v dnešní podobě vznikla v 70. letech 20. století přeměnou historických vinic a ovocných sadů na park.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 2

Štítky Nuselský most, oprava, architektura, hřiště, Nuselské údolí, radnice, Jaroslav Hladký, Folimanka, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod Nuselským mostem vznikl volnočasový areál za víc než třicet milionů  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.