Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Praha 2 začala v sadech Svatopluka Čecha stavět vodotrysky a brouzdaliště za 40 milionů

Pracovníci v těchto dnech odstartovali stavební práce v sadech Svatopluka Čecha na území Prahy 2. V centrální části parku vznikne nový dominantní vodní prvek. Půjde o vodotrysky a brouzdaliště, které návštěvníky osvěží už letos, testovací provoz je naplánován na letní prázdniny. Mezi tryskami bude viditelný úryvek z díla spisovatele Svatopluka Čecha. Dílo má vyjít na necelých 40 milionů korun.

Vodotrysky a brouzdaliště za 40 milionů korun

Začátkem týdne začala rekonstrukce vodního prvku v sadech Svatopluka Čecha. Nově tam návštěvníci najdou dvacet vodních trysek a mlžítek a brouzdaliště. Naprostou raritou nové fontány bude vyobrazení úryvku z díla spisovatele Svatopluka Čecha. Náklady na stavební práce činí celkem 39 305 595 korun včetně daně z přidané hodnoty.

„Stav této centrální části parku a zejména vodního prvku byl už opravdu neutěšený. Jsem proto rád, že jsme konečně mohli začít s realizací projektu, který celý prostor promění v plnohodnotnou odpočinkovou zónu. Proměnou projde nejen stávající vodní prvek, ale i bezprostřední okolí. Obnovy se dočkají okolní chodníky i mobiliář parku. Trávník u vodního prvku bude automaticky zavlažován. Projekt pamatuje i na realizaci přívodu pro LED osvětlení pomníku Svatopluka Čecha,“ přibližuje záměr Prahy 2 místostarosta pro oblast životního prostředí, oblast výstavby a územního rozvoje a oblast památkové péče Václav Vondrášek (ODS).

Hotovo by mělo být v létě

Podle plánu by se první návštěvníci parku měli osvěžit už letos v létě. „Vodní prvky, stejně jako i mlžítka a mlhoviště jsou mezi našimi obyvateli a obzvláště dětmi velice oblíbená. V horkých letních dnech, kdy jsou ulice rozpálené, přijdou každému vhod. Proto také jejich počet každý rok navyšujeme a v současné době je naši občané a návštěvníci naleznou celkem na 15 místech, v parcích, v ulicích i na náměstích. Nový vodní prvek v sadech Svatopluka Čecha bude nejen dominantou celého parku, ale jistě i vítaným osvěžením pro všechny,“ uvedla starostka Alexandra Udženija (ODS).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 2

Štítky vodní prvky, Praha 2, stavba, vodotrysk, brouzdaliště, sady Svatopluka Čecha, Praha, Svatopluk Čech, sad, ODS, Alexandra Udženija

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 2 začala v sadech Svatopluka Čecha stavět vodotrysky a brouzdaliště za 40 milionů  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.