Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvojka připravuje nové trasy Putování Prahou 2. Zahrajte si hru s odkazem na významné události

Dvojka po úspěchu z minulé roku pokračuje se sérií venkovních her fungujících pod názvem Putování Prahou 2. Pro Pražany připravuje nové a zajímavé toulky po svém území. Hry budou odkazovat především na důležité události z historie České republiky.

Dvojka plánuje nové trasy odkazující na důležité události Česka

Po úspěchu s první venkovní hrou Prahy 2, se tato městská část rozhodla svým obyvatelům i návštěvníkům připravit další zajímavé dobrodružství po cestách svého území. Po vánočním Putování Prahou 2 za betlémy si lidé mohou užít zábavu po stopách Josefa Lady kolem Nového Města a Podskalí. Dvojka však s Ladou nekončí a pro zájemce připravuje nové trasy.

V plánu jsou také další trasy. Ty bude městská část odkrývat v průběhu celého letošního roku a navazovat budou na významné události. Máme v plánu trasu po stopách Královských Vinohradech či po stopách Milady Horákové. Čekají nás další významná výročí, jako osmdesát let Anthropoidu, k tomu chceme taky dělat trasu. Nápadů je určitě dost, uvidíme, co všechno stihneme v letošním roce a hlavně se budeme těšit, že to bude bavit a zajímat lidi,” řekl pro Českou televizi místostarosta Prahy 2 Jaroslav Šolc (ODS).

Co dělat o víkendu? Vyrazte na zabíjačku, večírek, zahradnickou akci či do autokina

Třetí lednový víkend je za dveřmi. Nevíte, co podniknout se svými drahými polovičkami či dětmi a kamarády? Jak nejlépe využít dva volné dny, které pomalu všichni pracovníci nedočkavě vyhlížejí? Přečtěte si tipy Pražské Drbny a inspirujte se.

Putování je vhodné pro všechny věkové kategorie

Do hravých toulek po Praze se může zapojit každý, věk zde nehraje důležitou roli. Lidé, kterým nedělají problém mobilní technologie, však budou mít výhodu v tom, že během cesty mohou pomocí telefonu pohodlně luštit a odpovídat na otázky vzniklé přímo k pražským toulkám. Pořadatelé se však též připravili i na ty nejmenší a seniory. Pro účastníky těchto věkových kategorií vytvořili trochu pozměněné verze hry. Děti a důchodci mohou místo telefonu využít tištěné brožury, které naleznou v Infocentru Prahy 2 na náměstí Míru. Vyplněné brožury na tomto místě mohou následně také vrátit a hru úspěšně dokončit.

Projekt navazuje na projekt městské části Encyklopedie Prahy 2, zaměřený na kulturně historické dědictví. Na jednotlivých místech trasy jsou umístěny cedule s QR kódy a odkazy na úkoly v podobě kvízových otázek. Nynější trasy zaberou jednu až tři hodiny času. Projekt realizují útvary druhé městské části Prahy.

Pražské věže loni navštívilo skoro 650 tisíc lidí. Jaká místa si návštěvníci oblíbili nejvíce?

Pražské věže loni navštívilo 649.147 návštěvníků, což je meziročně o zhruba čtyři procenta více. Proti roku 2019, tedy období před pandemií covidu-19, je to však o téměř 1,5 milionu lidí méně. Nejnavštěvovanější byla Petřínská rozhledna, vyplývá...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 2

Štítky Praha, Česko, městská část, Josef Lada, projekt, Milada Horáková, Jaroslav Šolc, Nové Město, Podskalí, ODS, Česká televize, Anthropoid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojka připravuje nové trasy Putování Prahou 2. Zahrajte si hru s odkazem na významné události  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.