Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pokud se Černochová stane ministryní, starostkou Prahy 2 nejspíš bude Udženija

V případě, že se dosavadní starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS) stane ministryní obrany, o post v čele městské části se bude ucházet nynější místostarostka a pražská zastupitelka Alexandra Udženija (ODS). „Je to zatím jen dohoda, musí to potvrdit zastupitelstvo,“ sdělila Udženija. Na její přesun na pozici starostky upozornily Hospodářské noviny.

Udženija je v současné době místostarostkou pro sociální oblast a od letošního ledna také předsedkyní magistrátního kontrolního výboru. O tom, zda by v případě, že ji zastupitelé druhé městské části zvolí starostkou, předsednický post na magistrátu opustila, zatím prý s kolegy nejednala.

V čele magistrátního výboru nahradila letos v únoru stranickou kolegyni Jaroslavu Janderovou, která v lednu po těžkém zápalu plic způsobeného koronavirem zemřela. Udženija byla do té doby předsedkyní zastupitelského klubu ODS. V minulosti byla také místopředsedkyní celorepublikové ODS.

Černochová byla starostkou Prahy 2 v letech 2006 až 2010. Do funkce vrátila v roce 2012 a v čele městské části je dodnes. Od roku 2010 je rovněž poslankyní. K tomu, zda se v případě nástupu do funkce ministryně vzdá postu starostky či zastupitelky, se dnes nevyjádřila.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky starostka, ministryně, ODS, Černochová, Udženija, Praha 2, Alexandra Udženija, Jana Černochová, Praha, městská část, Hospodářské noviny, Jaroslava Janderová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokud se Černochová stane ministryní, starostkou Prahy 2 nejspíš bude Udženija  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.