Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Praze funguje další interaktivní venkovní hra. Připomíná osud patronky České země svaté Ludmily

Letos si připomínáme 1100 let od mučednické smrti patronky České země svaté Ludmily. V rámci takzvaného Roku svaté Ludmily připravila Praha 2 venkovní interaktivní hru. Účastníci během hry navštíví zajímavá místa, pomocí chytrých telefonů plní úkoly a osvěžují si tak historické vědomosti. Hra bude přístupná až do 30. září.

„Po pozitivních zkušenostech s projektem internetové Encyklopedie Prahy 2 jsme přemýšleli, jak rozvinout zájem o krásná místa Prahy 2 plná historie a přiblížit nosné téma letošního roku i lidem, kteří mají rádi pohyb a zábavné hraní spojené se soutěžením. Věřím, že venkovní hra byla správná volba, zejména po době plné omezení. Pokud se tato forma osvědčí, jsme připraveni pokračovat i s dalšími tématy,“ uvedl iniciátor projektu místostarosta Prahy 2 Jaroslav Šolc (ODS).

Hra je zdarma a zájemci ji mohou hrát do 30. září zde.

Interaktivní hra je jednou z akcí a aktivit, které Praha 2 pořádá v rámci letošního Roku svaté Ludmily, který odstartoval začátkem května symbolicky na náměstí Míru u největšího kostela sv. Ludmily na světě. V rámci akce byla představena i publikace Svatoludmilská místa v Praze 2, z níž vychází i výběr lokalit pro zmíněnou venkovní hru.

Účastníci hry se vydají po trase dlouhé deset kilometrů s celkem 19 zastávkami na zajímavých místech na Vinohradech, Novém Městě a Vyšehradu. S plněním tajenek, kódů a úkolů může pomoci i aktuálně probíhající výstava na náměstí Míru s názvem Sv. Ludmila – kněžna, matka, babička a Patronka země České nebo návštěva webových stránek Encyklopedie Prahy 2.

Ohodnoť článek

Foto Prague.eu

Štítky interaktivní, hra, svatá Ludmila, Praha 2, Praha, Jaroslav Šolc, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze funguje další interaktivní venkovní hra. Připomíná osud patronky České země svaté Ludmily  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.