Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Praha 2 vysadí přes 50 nových stromů. Zkrášlí Riegrovy sady i Folimanku

Ulice Prahy 2 bude od letoška zdobit více než 50 nových stromů. Praha 2 tak bude opět zelenější. Vedení městské části tímto způsobem zkvalitňuje životní prostředí a výsadbou nových rostlin chce čelit horku. Doplněním alejí zkrášlí ulice a sníží dopady dopravy na životní prostředí.

Výsadbou stromů Dvojka vyrovnává ekologickou zátěž způsobenou auty

Praha 2 je podle starostky městské čísti nadměrně zatížena dopravou. „Vedou zde nejdůležitější pražské silniční tepny. Proto se dlouhodobě zaměřujeme na rozšiřování zelených míst a výsadba stromů je pro nás naprostá priorita. Snažíme se tím vyrovnat ekologickou zátěž způsobenou provozem aut. Za dobu, kdy jsme ve vedení radnice, jsme vysázeli více než 1000 stromů a s dalšími budeme pokračovat v následujících týdnech. Přeji si, aby se na Dvojce žilo dobře nejen nám, ale i dalším generacím,“ říká místostarostka Alexandra Udženija (ODS).

Vedení Dvojky je toho názoru, že obnova zeleně je pro udržení životního prostředí naprosto klíčová, protože zeleň pomáhá nejen v horkých letních dnech k ochlazování prostoru v ulicích a parcích. Praha 2 vysadí takové druhy dřevin, které jsou přizpůsobivé a schopné přežívat i v podmínkách městského tepelného ostrova.

Nové stromy do Folimanky i Riegrových sadů

Na obnovení stromořadí bylo vyčleněno 1,3 milionu korun. TSK ještě letos obnoví výsadbu 23 stromů na Albertově, v Americké, Anny Letenské, Jana Masaryka, Mánesově, Sázavské, Studničkově, Šumavské, Třebízského a ve Varšavské ulici. Jednotlivé stromy budou zapadat do již stávajícího stromořadí. Ve Španělské ulici nahradí sakury zničené mrazem osm okrasných hlohů obecných a vznikne tak nová alej.

„Péči o stromy a zeleň v parcích a ulicích Prahy 2 bereme velice zodpovědně. Přestože uliční stromořadí nemáme jako městská část ve své správě, jejich obnovu každoročně dotujeme z rozpočtu naší městské části. Nově vysazené dřeviny nahradí ty, které byly odstraněny z důvodu poškození nebo onemocnění. S ohledem na neutěšenou situaci uličního stromořadí jsem dlouhodobě přesvědčen o účelnosti takto vynaložených prostředků,“ uzavřel místostarosta Dvojky a radní pro životní prostředí Václav Vondrášek (ODS).

Mezi stromy, které budou na Dvojce k vidění už od půlky května, se řadí i nová výsadba v parcích Folimanka, Havlíčkovy sady, Lumírovy sady, Riegrovy sady, Neklanova-Zábojova, sady Svatopluka Čecha a stráň nad Bělehradskou ulicí. V parcích budou vysazeny borovice lesní, bříza bělokorá, jabloně nebo javor horský.

Ohodnoť článek

Foto Praha 2

Štítky stromy, výsadba, prostředí, Praha 2, Praha, strom, životní prostředí, Folimanka, Riegrovy sady, městská část, ODS, Alexandra Udženija, Jan Masaryk, Svatopluk Čech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 2 vysadí přes 50 nových stromů. Zkrášlí Riegrovy sady i Folimanku  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.