Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIZUALIZACE: Praha 2 chystá revitalizaci Sadů Bratří Čapků. Oddělí děti a pejskaře

Druhá městská část reagovala na stížnosti občanů a rozhodla změnit podobu Sadů Bratří Čapků na Vinohradech. V současné době se o celý prostor v různou denní dobu dělí pejskaři a rodiny s dětmi, do budoucna se počítá s vybudováním ploch pro všechny skupiny návštěvníků.

Podle radnice je současný stav parku neutěšený, travnatá plocha, psí loučka i celkový režim. Večer, o svátcích a o víkendech ho využívají hlavně pejskaři, zbytek času si na stejné ploše hrají děti. Skupiny si vedení městské části stěžovaly, ta se rozhodla pro revitalizaci a zadala návrh vypracovat architektům z pražského U/U Studia.

„Architektonická studie, která představila návrh řešení prostoru, vzbudila očekávaný zájem veřejnosti. Z následné diskuze s občany jsme si pak společně s architekty a krajináři odnesli řadu zajímavých podnětů, se kterými budeme pracovat při přípravě samotného projektu. Jsem moc rád, že se touto cestou podařilo občany do celé věci zapojit. Chceme, aby proměna parku byla výsledkem společného úsilí a kompromisu, a vzniklý prostor sloužil všem,“ uvedl na webu místostarosta Prahy 2 Jan Recman (ODS), který má na starost životního prostředí a oblast výstavby a územního rozvoje.

V parku chtějí založit trávníky, vysadit stromy a zeleň. Pejskařům vyhradí loučky a pro děti přistaví herní prvky. K tomu chtějí použít ekologické a propustné materiály, které pomohou s lepším hospodařením s vodou.

„Moc se líbí, jak architekti pracují s daným prostorem a upravují to, co bylo doteď nevyužité. Jde především o transformaci slepé ulice, místo níž budou prvky pro děti. Velmi citlivě také dokázali vytvořit bariéry mezi jednotlivými částmi parku," popsal na Facebooku Recman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto U/U Studio

Štítky Sady Bratří Čapků, revitalizace, park, děti, psy, psí loučka, hřiště, U/U Studio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Praha 2 chystá revitalizaci Sadů Bratří Čapků. Oddělí děti a pejskaře  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.