Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Udženija nejpozději v červnu odstoupí z funkce starostky Prahy 2

Starostka Prahy 2 Alexandra Udženija nejpozději v červnu odstoupí z funkce v čele městské části. Důvodem je, že se letos v únoru stala náměstkyní primátora hlavního města. Udženija to oznámila na dnešním jednání zastupitelů Prahy 2.

Zastupitelé dnes rovněž rozhodli, že s účinností od 7. března až do své rezignace bude ve funkci starostky jako tzv. neuvolněná, tedy nebude jejím hlavním zaměstnáním. Starostkou se Udženija stala poprvé na konci roku 2021.

„Chci deklarovat to, co jsem již říkala, že nebudu dlouhodobě zastávat obě funkce. Nejpozději na červnovém zasedání zastupitelstva tak opustím funkci starostky. Ráda bych dodělala některé projekty, předala agendu, a abychom měli čas se dohodnout, kdo se ujme starostování, až rezignuji," řekla Udženija (ODS).

Zastupitelé hlavního města zvolili letos 16. února za Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) Udženiji do funkce náměstkyně primátora pro sociální věci a zdravotnictví. Stejnou oblast má na starosti také na radnici Prahy 2. Na magistrátu vládne koalice Spolu, Pirátů a STAN. Starostkou Prahy 2 se stala Udženija loni na ustavujícím jednání zastupitelé městské části. V čele radnice je pak od prosince 2021, kdy ve funkci vystřídala Janu Černochovou (ODS), která se stala ministryní obrany.

V Praze 2 se na koalici domluvily Společně pro Prahu 2 (ODS a TOP 09) a ANO, v 35členném zastupitelstvu mají těsnou většinu 18 hlasů. Komunální volby v Praze 2 vyhrála koalice Společně - ODS a TOP 09 a druhá skončila Praha 2 Sobě. Praha 2 zahrnuje část centra a širšího centra města a tvoří ji katastry Vyšehradu a části Nového Města, Nuslí a Vinohrad.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Alexandry Udženija

Štítky starostka, zastupitelstvo, odstoupení, Praha 2, náměstkyně, primátor, Alexandra Udženija

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Udženija nejpozději v červnu odstoupí z funkce starostky Prahy 2  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.