Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nový volnočasový prostor v Praze 2 zatím nakonec nebude. Nejsou na něj peníze

Radnice Prahy 2 ustoupila od plánu kompletní rekonstrukce území mezi Horskou ulicí a novoměstským opevněním. Důvodem je rostoucí inflace a s ní spojené předpokládané navýšení původní ceny. Předpokládané náklady byly 67,76 milionu korun. Sdělila to mluvčí městské části Andrea Zoulová. Na území plánovala radnice nový prostor k trávení volného času, mimo jiné s posezením či herními prvky pro děti.

Architektonickou soutěž na proměnu vyhrál návrh od architektů Miroslava Cikána a Pavly Melkové z ateliéru MCA. Prostor nazývaný také park U Hradeb se nachází podél Horské ulice v těsné blízkosti zahrady Ztracenka, Bastionu XXXI a parku Folimanka.

"Značné navýšení cen veškerých služeb a materiálů a stále rostoucí inflace by měly zásadní dopad na výslednou cenu navazující investiční části projektu. Navrhovaná úprava, která vyšla z architektonické soutěže by vzhledem k finanční náročnosti absolutně neodpovídala původnímu očekávání radnice. A proto v ní nebudeme pokračovat," uvedl místostarosta Prahy 2 Jan Kolář (ANO).

Při úpravě prostoru počítal projekt se zbouráním historické Kuželny, která je ve velice špatném technickém a stavebním stavu. "Vyžádali jsme si posudek stavu z pohledu statiky a dodržování stavebních norem. Přestože jsme z ekonomických důvodů od celkové revitalizace parku U Hradeb ustoupili, budeme hledat náhradní řešení pro tuto lokalitu," sdělil místostarosta Jan Korseska (ODS).

Na území byly podle projektu naplánovány nové kamenné cesty, dřevěné lavičky a rovněž zídky, které měly prostor terasovitě rozdělit a na které by bylo možné se posadit. Pro děti bylo zamýšleno hřiště a vzniknout mělo občerstvení. Návrh počítal také s efektivním hospodařením s dešťovou vodou.

Druhá městská část v minulosti nechala opravit například sousední zahradu Ztracenka. Na původně téměř neprostupném území vznikly nové mlatové chodníčky, byly vysázeny nové stromy a instalováno osvětlení. Opraven byl také nedaleký bastion. Na Folimance vznikl pod Nuselským mostem nový volnočasový areál.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 2

Štítky příroda, inflace, U Hradeb, Ztracenka, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový volnočasový prostor v Praze 2 zatím nakonec nebude. Nejsou na něj peníze  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.