Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z plácku v Praze 10 je hřiště. Má rovný povrch a nové koše na basket

Po basketbalovém hřišti na Pražačce se dočkal renovace další plácek, který však nebude sloužit výhradně basketbalu. Ze záběhlického plácku, který lidé využívali spíš k občasnému protažení těla, vzniká sportoviště, kde sportovci najdou brány na fotbal, koše na basket a postupem času i síť na tenis nebo volejbal.

„Plocha v Práčské ulici je nově zarovnaná, rozšířená a upravená, fotbal na zdejším hřišti tak získává nový rozměr. Městská část sem navíc zavěsila basketbalové koše a brzy přibydou sloupky na síť pro volejbal, tenis či nohejbal,“ popsal v tiskové zprávě mluvčí Prahy 10 Jan Hamrník.

Plácek u skautské klubovny radnice už v minulosti doplnila o branky na fotbal a o hrazení, aby míče často nelétaly mimo hřiště.

„Pak se na nás obrátili skauti, že by uvítali, kdybychom plácek ještě víc zvelebili. V průběhu prázdnin jsme proto celou plochu vyrovnali a částečně rozšířili. Úplně nově jsme přidali basketbalové koše a dalším krokem bude osazení tyčí na síť pro tenis, volejbal nebo nohejbal. Hřiště budou obsluhovat zástupci klubovny,“ popsala místostarostka Desítky Jana Komrsková (Piráti), která má v gesci životní prostředí a sport.

Velkou kaňkou je pro hráče basketbalu šotolinový povrch, který umožní spíš jen házení na koš než skutečnou hru. Ke košům přibyly i nové lavičky pro náhradníky nebo diváky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 10

Štítky hřiště, fotbal, basketbal, Praha, tenis, Pražačka, Česká pirátská strana, Jana Komrsková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z plácku v Praze 10 je hřiště. Má rovný povrch a nové koše na basket  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.