Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Malešicích už bydlí stovka uprchlíků. Místo pro ně našli i v rodinném centru

Městská část Praha 10 nouzově ubytovala 104 ukrajinských uprchlíků. V bytovém domě Malešice, kde mají ženy s dětmi zajištěné i stravování, přebývají v prostorách po lékařských ordinacích.

Zatím do konce března

Ubytování pro uprchlíky jsme připravili na základě žádosti pražského primátora. Během jediného dne jsme pro ně zajistili spacáky, hygienické potřeby a další nezbytné věci. V pátek a v sobotu k nám pak přijely maminky a babičky s dětmi, které mají přímo v objektu každý den snídaně, obědy i večeře,“ popsala starostka Desítky Renata Chmelová (Vlasta).

Uprchlíci jsou ubytovaní v prostorech, které byly při rekonstrukci protější Polikliniky Malešice dočasně využívané jako ordinace lékařů. Jedná se o přechodnou variantu, zatím do konce března,“ doplnil místostarosta Petr Beneš (Piráti).

Přímo v domě je uprchlíkům k dispozici informační centrum, nově posílené o radniční koordinátorku pomoci se znalostí ukrajinštiny a ukrajinských reálií.

Kulturní program i herna

Místostarosta Beneš si zároveň pochvaluje bleskovou reakci rodinného a komunitního centra Jablíčkov, které sídlí přímo v budově, hned naproti jídelně „V tomto týdnu, kdy jsou na Desítce jarní prázdniny, mohou maminky s dětmi využít každý den odpoledne herny se spoustou hraček. Kromě toho bude Jablíčkov shánět materiální pomoc, kterou zájemci budou potřebovat,“ řekl Petr Beneš.

Kulturní a volnočasový program pro období, kdy jsou zavřené školy, připravila radnice také v Kulturním domě Barikádníků, kde od úterý do čtvrtka dopoledne probíhají výtvarné dílničky, a v Kině Pilotů, kde se v pátek bude promítat pohádka. 

Ohodnoť článek

Foto Jablíčkov

Štítky Malešice, Ukrajina, uprchlíci, ubytování, válka, uprchlík, Petr Beneš, Praha, Renata Chmelová, Česká pirátská strana, jarní prázdniny, Kino Pilotů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Malešicích už bydlí stovka uprchlíků. Místo pro ně našli i v rodinném centru  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.