Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Desítka zvolí Sportovce roku 2020 a 2021. Nominujte své šikovné kamarády či známé

Po roční odmlce kvůli covidu-19 se vrací anketa Prahy 10 s názvem Sportovec roku. Občané, sportovní kluby, základní školy a instituce desáté městské části mohou své favority za uplynulé dva roky do soutěže nominovat až do konce února. Výherce porota vyhlásí koncem března.

Desítka kvůli pandemii hledá ty nejlepší sportovce za dva roky

Praha 10 opět hledá aktivní občany do své soutěže s názvem Sportovec roku. Tu městská část pořádá již od roku 2013, kromě roku 2020, kdy se místo sportovců vybírali trenéři roku 2020. 

„Důvodem byla vládní koronavirová opatření, která znemožnila pořádání celé řady soutěží a závodů, a sportovci tak měli velmi omezené možnosti se utkávat. Jejich porovnání za tento rok by tedy bylo nespravedlivé. I v loňském roce jsme se potýkali s pandemií, plošných omezení ale bylo výrazně méně, proto anketu letos pořádáme v původním duchu,“ vysvětluje místostarostka Prahy 10 Jana Komrsková (Piráti).

Desítka hledá Dobrovolníka roku 2021. Oceňte ty, kteří pomáhají bez nároku na finanční odměnu

Městská část Praha 10 i letos vyhlásila soutěž s názvem Dobrovolník roku. Lidé pracující v organizacích působících alespoň rok na území desáté městské části, mohou nominovat osoby, které v dobrovolnictví v minulém roce vynikali a zasloužili by si...

Anketa je inspirací také pro děti

Desítka anketu pořádá také kvůli vědomí o tom, že lidé museli kvůli covidu-19 své sportovní aktivity omezit, což obecně rozhodně není považováno za prospěšné. Podle Komrskové je sportování důležité zejména u dětí. “Kromě toho, že u nich sportování rozvíjí koordinaci či motoriku, je také vede ke zdravému životnímu stylu a má nesporně i socializační funkci. Tyto dva aspekty zcela jistě fungují jako prevence nemocí i psychických problémů, s nimiž se v současné složité době bohužel setkáváme stále častěji,“ míní místostarostka.

Výherce soutěže Praha 10 představí jako vzory pro společnost

„Pro oceněné bude odměnou i jejich veřejné vyhlášení, při němž si budou moci užít zasloužený potlesk,“ uzavírá Komrsková s tím, že projekt Sportovec roku funguje na principu ukazování dobré praxe. To znamená, že městská část ocení úspěšné sportovce a představí je svým obyvatelům jako pozitivní vzory.

Nominaci mohou oprávněné osoby a instituce učinit prostřednictvím elektronického formuláře. Anketa je rozdělena na kategorie: děti a mládež ve věku 6-10 let, 11-14 let a 15-21 let, dospělí, sportovní týmy, tělesně handicapovaní, školní reprezentace a trenér roku.

Vítěze určí porota složená ze členů Výboru pro kulturu, sport a volnočasové aktivity, případně dalších sportovních osobností Prahy 10. Oceněné pak čeká natáčení speciálních medailonků, které se využijí během slavnostního předávání cen. 

Milovníci plavání mohou jásat. Po problémech znovu otevřou letňanský bazén

Provozovatelé bazénu v Letňanech v sobotu po technických problémech a potížích s financemi obnoví provoz. Stane se tak na přání občanů žijících v okolí, zástupců hlavního města i samotných provozovatelů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 10, pixabay.com

Štítky anketa, soutěž, sport, Sportovec roku, atlet, Praha, Praha 10, městská část, Jana Komrsková, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítka zvolí Sportovce roku 2020 a 2021. Nominujte své šikovné kamarády či známé  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.