Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Školka U Vršovického nádraží je opravená. Má nové přístavby i keramickou pec

Mateřská škola U Vršovického nádraží prošla rozsáhlými úpravami. Rekonstrukcí prošly všechny tři pavilony jejich školky, dva z nich navíc dostaly nové přístavby. Děti v nich najdou například keramickou pec, v budoucnu by zde měla vzniknout celá dílna. Rekonstrukce školky zahrnula i úpravu zahrady či výměnu střechy.

Opravy trvaly rok

Mateřská škola U Vršovického nádraží mohla být původně úplně zavřená. To hrozilo kvůli technickému stav budov z roku 1950. „Nepřistoupili jsme pouze k dílčím opravám, ale k rozsáhlejší rekonstrukci. Pomocí přístaveb vznikly nové prostory, v nichž bude například keramická dílna pro rozvoj dětské kreativity. Dále jsme sem přesunuli místo pro administrativu, které dětem dosud zabíralo plochu pro hraní, zaměstnanci školky zase ocení novou prádelnu, sklad zahradního náčiní nebo archiv,“ vypočítává radní Prahy 10 Olga Koumarová (ODS), která na vršovické radnici dohlíží na investice a budovy základních a mateřských škol.

Opravy začala 9. prosince 2020, o rok a pár dní později už bylo hotovo. Zrekonstruovaná budova byla zkolaudovaná vloni 21. prosince, od ledna tohoto roku je školka v provozu. Stavba stála 27,4 milionu korun.

Další investice do budování škol

„Oproti původnímu plánu jsme se rozhodli vyměnit střešní krytinu, neboť její stav se ukázal jako nevyhovující. Do objektů zatékalo a tvořila se v nich plíseň,“ doplňuje Olga Koumarová a připomíná, že stavební práce se netýkaly jen samotných budov, ale také venkovních prostor. „Upravili jsme zahradu a vysadili na ní nové stromy,“ upřesnila.

Letos bude Praha 10 investovat 100 milionů korun do novostavby MŠ Bajkalská, hotovo by mělo být v polovině roku 2023.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 10

Štítky školka, revitalizace, oprava, U Vršovického nádraží, Praha, mateřská škola, ODS, pec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školka U Vršovického nádraží je opravená. Má nové přístavby i keramickou pec  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.