Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vánoce budou mít i psi a kočky. V Praze proběhne besídka přátel zvířat se sbírkou pro útulky

Akce s názvem Zvířecí Vánoce se bude konat v Heroldových sadech v Praze 10 22. prosince. Jde o tradiční besídku přátel psů a koček, která je spojená se sbírkou určenou útulkům. Pod vánoční stromeček mohou lidé nosit pamlsky, hračky či pelíšky mezi druhou a pátou hodinou odpolední.

Plný kufr dárků

Dobročinnou akci organizuje už od roku 2003 paní Eva Eisnerová. „Každý rok ozdobím stromeček a uděláme si takovou pohodovou besídku. Lidé často přijdou i se svými pejsky, pro něž připravíme pamlsky, a stráví společně nějaký čas. Zároveň nosí zvířecí deky, pelíšky, dobroty a další praktické věci pro psy a kočky, které rozvážíme do vybraných útulků,“ popisuje Eva Eisnerová, která se dlouhodobě stará o parkovou plochu v Praze 10, nejprve z pozice správkyně, nyní jako pracovnice zahradnické firmy.

S organizačními záležitostmi Evě Eisnerové pomáhá vršovická radnice, s rozvozem dárků do vybraných útulků pak místní organizace Pesos. Vloni si pozornosti rozbalili v psím miniazylu Voříškov, Kočičím a psím azylu, z.s. a domově pro opuštěné kočky a psí seniory Azyl Tylda. Dárků bylo dost. „Vždy jich je tolik, že se zaplní kufr kombíku se sklopenými sedadly,“ říká Eva Eisnerová s úsměvem.

VÁNOCE NA DESÍTCE: Ježíškova kancelář, deset vánočních stromů i kalendář s pranostikami

Během adventu na Drbně už tradičně představíme, jak letos proběhnou Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Desátá městská část si pro své obyvatele i návštěvníky připravila početné rozsvěcení stromů, netradiční vánoční dárek ve formě...

Obdivuhodně dlouhá tradice

„Je obdivuhodné, jak dlouho se drží tradice téhle akce. Je na ní krásně vidět, co všechno dokáží dobrá srdce, spolupráce a vytrvalost několika málo lidí. Spousta věcí, jež by jinak třeba skončily v odpadcích, mohou posloužit psům a kočkám, které bohužel neměly štěstí na své páníčky,“ říká místostarostka desáté městské části Jana Komrsková (Piráti), která má na starost oblast životního prostředí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 10

Štítky besídka, psi, kočky, zvířata, sbírka, Vánoce, Praha, kočka, pes, Česká pirátská strana, Jana Komrsková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce budou mít i psi a kočky. V Praze proběhne besídka přátel zvířat se sbírkou pro útulky  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.