Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VÁNOCE NA DESÍTCE: Ježíškova kancelář, deset vánočních stromů i kalendář s pranostikami

Během adventu na Drbně už tradičně představíme, jak letos proběhnou Vánoce v jednotlivých městských částech Prahy. Desátá městská část si pro své obyvatele i návštěvníky připravila početné rozsvěcení stromů, netradiční vánoční dárek ve formě speciálního adventního kalendáře či Ježíškovu vánoční kancelář.

Desítku zdobí deset vánočních stromů

Desítka se rozhodla pojmout rozsvícení stromů a přípravu dekorací ve velkém. Proto se 28. prosince konalo hned devět slavnostních rozsvěcení stromů, a to konkrétně na Čechově náměstí, Kubánském náměstí, u Vršovického zámečku, obchodního domu Cíl, křižovatky Bohdalecká, obchodního domu Oáza, v parku Solidarita a v neposlední řadě v parku u stanice metra Skalka. 4. prosince pak k početné skupině stromů přibyl ještě strom v pražských Malešicích, který též nebyl ochuzen o výrazné ozdoby a typická světýlka.

V úterý 30. listopadu ozdobili žáci škol na Kubáni stromky ručně vyrobenými vánočními ozdobami. Vánoční dekorace jsou tak na Desítce pomalu na každém rohu.

Praha kupuje zboží ze zrušených trhů. Daruje ho zdravotníkům na JIP, seniorům a dětem

Praha schválila pomoc prodejcům, kteří měli prodávat na adventních a vánočních trzích v Praze a kteří využili nabídky k odkupu části sortimentu. Praha od trhovců nakoupí řemeslné výrobky za celkem 814 250 korun. Ze zboží vzniknou balíčky, které...

Rozsvěcení vánočního stromu na Čechově náměstí bylo provázeno proslovem paní starostky Renaty Chmelové (VLASTA - koalice občanů Prahy 10, KDU-ČSL, STAN a Desítky pro domácí) a místostarosty Davida Kašpara (VLASTA - koalice občanů Prahy 10, KDU-ČSL, STAN a Desítky pro domácí). Účastníkům akce přišli požehnat členové církví, například farář Artur Matuszek. O pořádnou vánoční atmosféru se postaral také Svatováclavský pěvecký chrámový sbor.

Na Čechově náměstí, které je též známo jako náměstí Svatopluka Čecha, je připravena Ježíškova nebeská kancelář, kde děti mohou napsat přání Ježíškovi na nekonečně dlouhý dopisní papír. Speciální kancelář je v provozu každý den od osmé hodiny ranní do osmé hodiny večerní.

Netradiční vánoční dárek a klidné svátky díky Betlémskému světlu

Desítka si letos připravila originální vánoční dárek. Z pranostik, které vedení Prahy 10 každý měsíc zveřejňovalo na svém facebookovém profilu, pověření pracovníci před koncem roku vyrobili originální kalendář na příští rok. Ten si zájemci mohou stáhnout přímo zde, vystiknout si ho a pověsit ve svých domácnostech.

Den před Štědrým dnem si lidé mohou přijít pro Betlémské světlo, které se letos rozdává pod širým nebem, na vršovické Čechovo náměstí. Světlo skauti přináší do domácností od roku 1990, aby lidem dopřáli krásné a poklidné svátky.

Skauti přivezli do Česka Betlémské světlo

Neděle, 12. prosince 2021, 18:28Společnost

Skauti přivezli do Česka Betlémské světlo

Do České republiky dorazilo Betlémské světlo. Tradičně jej přivezli do země skauti, kteří si plamínek převzali na česko-rakouské hranici v Břeclavi a s lucerničkami jej předali brněnskému biskupovi v katedrále svatého Petra a Pavla. Jeden ze...

Vánoční koncert a silvestrovské kino

Desátá městská část si pro své obyvatele i návštěvníky připravila také vánoční koncert a silvestrovské kino. Výběr filmu, který bude v Malešickém parku na Silvestra promítán od půl páté hodiny odpolední, nechala Praha 10 na lidech. Ti o snímku mohli hlasovat do 15. prosince u příspěvku na facebookovém profilu Desítky. Podle komentářů pod příspěvkem je zřejmé, že vítězným filmem se stalo dílo režisérky Marie Poledňákové s názvem S tebou mě baví svět. Vstupné vyjde zájemce na 50 korun a v parku bude možnost zakoupit si popcorn, waffle, svařák, limonádu či pivo.

V pondělí 6. prosince se ve vršovickém divadle Mana konal vánoční koncert dětského pěveckého sboru Rolnička Praha. Z úst zpěváků zazněly vánoční písně a koledy.

Bruslení v Grébovce i na Gutovce

Milovníci bruslení si mohou užít pořádné zimní radovánky v parku Grébovka, který je známý také pod názvem Havlíčkovy sady. Ledová plocha je otevřena denně od deváté hodiny ranní do osmé hodiny večerní. Kluziště je však mezi devátou hodinou ranní a druhou hodinou odpolední vyhrazeno pro mateřské a základní školy.

Od poloviny prosince je otevřeno také kluziště na Gutovce. Plocha je přístupná denně od osmé hodiny ranní do deváté hodiny večerní. Celodenní vstupné pro dospělé vyjde na 250 korun a děti 150 korun. Půjčovné bruslí vyjde na 50 korun, přičemž zájemci musí zaplatit vratnou zálohu 500 korun.

Kam letos v Praze na veřejné bruslení? Podívejte se na přehled pražských kluzišť

Prosinec bez zimních sportů by byl jako Vánoce bez stromečku. Přinášíme přehled pražských kluzišť pod otevřeným nebem, kde si zájemci mohou letos v Praze zabruslit, ať už vlastní svoje brusle, nebo si je půjčí až na místě. Kluziště na Letné, pod...

Mikulášská party

V pátek 3. prosince se ve Strašnickém divadle konala velká staročeská mikulášská oslava, kde kromě Mikuláše, andělů a čertů na účastníky čekala spousta her, dárků a pekelná diskotéka. Pro labužníky byly před divadlem připraveny pochutiny a nápoje jako svařák, pečené kaštany, rybí polévka a další dobroty.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha 10

Štítky Vánoce, strom, program, advent, Vršovice, Praha 10, Praha, vánoční stromek, Ježíšek, městská část, Svatopluk Čech, Drbna.cz, Rangherka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÁNOCE NA DESÍTCE: Ježíškova kancelář, deset vánočních stromů i kalendář s pranostikami  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.