Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Malešická poliklinika se dočkala nového vzhledu. Rekonstrukce stála přes 300 milionů

Radnice Prahy 10 dokončila rekonstrukci malešické polikliniky, kterou zahájila v lednu 2019. Práce vyšly na 313 milionů korun bez DPH. Novinářům to dnes v poliklinice řekli zástupci radnice a firmy EUC, která ji provozuje. V zařízení je více než 50 ambulantních ordinací a nonstop lékárna. Areál Polikliniky Malešice pochází ze 70. let minulého století.

Starostka Prahy 10 Renata Chmelová (Vlasta) ocenila, že firma Subterra, která opravy provedla, dodržela harmonogram. V době rekonstrukce se museli lékaři z právě opravovaných ordinací přestěhovat. „Děkuji zdravotníkům, kteří to museli absolvovat, protože to pro ně bylo velice nepříjemné,“ řekl ředitel EUC Michal Bednář.

Během rekonstrukce byly objeveny dvě zakryté mozaiky

Dodal, že v poliklinice zůstalo zachováno velké plicní oddělení, do kterého společnost dokoupila další vybavení, díky kterému se nyní může postarat o větší množství pacientů trpících komplikacemi po prodělání covidu-19. Při rekonstrukci dělníci objevili dvě zakryté mozaiky, které radnice nechala zrestaurovat. Jedna z nich je umístěna u vchodu do zařízení a druhá v lékárně.

Při rekonstrukci polikliniky v Praze 10 se našla historická mozaika

Rekonstrukce Polikliniky Malešice přinesla cenný objev. Při stavebních pracích byla odhalena skleněná mozaika s názvem „Růst – Příroda“, která je stará čtyřicet let. Autorkou kompozice je akademická malířka Magdaléna Cubrová. Mozaika bude v...

Polikliniku v Plaňanské ulici měla od městské části pronajatou firma Medifin. Koncem roku 2017 od ní zařízení spolu se třemi dalšími pražskými poliklinikami koupila zdravotnická skupina EUC. Objekt i nadále vlastní městská část. Firma Medifin měla původně zajistit opravy vnějšího pláště, střechy i interiéru objektu ze 70. let. Nakonec však tehdejší vedení radnice rozhodlo, že bude jednodušší, když opravy provede jako majitel sama městská část.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha 10

Štítky ČR, správa, zdraví, stavby, Praha 10, Praha, rekonstrukce, radnice, oprava, Malešice, Renata Chmelová, Subterra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malešická poliklinika se dočkala nového vzhledu. Rekonstrukce stála přes 300 milionů  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.