Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Praha 10 nabídne veletrh sociálních služeb. Představí se na něm přes čtyřicet organizací

Ve Vršovicích se ve středu 15. září uskuteční již devátý ročník veletrhu sociálních a návazných služeb. Na akci, kterou pořádá Praha 10, se představí více než čtyřicet organizací, které místním občanům poskytují služby v sociální a zdravotní oblasti. Veletrh se uskuteční od 11 do 17 hodin před Nákupním centrem Eden.

Snažíme se všem, kteří to potřebují, pomáhat a nalézat nová řešení

Oblíbený veletrh se koná v rámci komunitního plánování sociálních a návazných služeb. Desítka tuto metodu využívá již od roku 2004. V praxi to pak znamená, že se na plánování podílí trojice, která je tvořena městskou částí, poskytovateli péče, ale také samotnými občany. 

V tomto duchu je koncipovaný i veletrh. Návštěvníci mají možnost získat na jednom místě ucelenou informaci o fungování sociálních a zdravotních služeb na Desítce. Samotné organizace zde prezentují svou činnost veřejnosti, a zároveň událost využívají k vzájemnému síťování – navázání kontaktů a výměně zkušeností,“ popisuje radní Prahy 10 pro sociální a zdravotní oblast Michal Kočí (Piráti).

Mezi účastníky nebudou chybět příspěvkové organizace Prahy 10, jako je Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci v Praze 10 nebo Léčebna dlouhodobě nemocných Vršovice.

Snažíme se všem, kteří to potřebují, pomáhat a nalézat nová řešení, aby se snadněji dostali ke službám, které jim ulehčí život. Ročně do sociálních služeb investujeme téměř 140 milionů korun, tedy nejvíc ze všech městských částí,“ doplňuje radní Kočí.

Na místě bude v den konání veletrhu od 10 do 18 hodin přistaven i očkovací autobus pražského magistrátu. Nechat naočkovat se v něm bude moci každý, kdo dosud váhal či čeká na termín. K jeho instalaci došlo ke ve spolupráci s Nákupním centrem Eden. K dispozici budou vakcína Comirnaty (BionTech/Pfizer) a jednodávková vakcína Janssen-Cilag (Johnson & Johnson).

Ohodnoť článek

Foto Praha 10

Štítky Praha 10, veletrh, služby, sociální, společnost, Praha, Vršovice, Nákupní centrum Eden, Pfizer, Johnson & Johnson, BioNTech, Česká pirátská strana, Pražský magistrát, Léčebna dlouhodobě nemocných

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 10 nabídne veletrh sociálních služeb. Představí se na něm přes čtyřicet organizací  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.