Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlův most skončil ve výběru nejkrásnějších míst světa na šestém místě

Cestovatelský web Kuoni zmapoval přes 452 tisíc hodnocení na stránce TripAdvisor, aby zjistil, na kterých místech lidé nejčastěji použili hodnocení slovem „beautiful“, tedy „krásný“. Pražský Karlův most si v celosvětové konkurenci vedl velice dobře, skončil totiž šestý mezi všemi památkami světa.

První skončil newyorský Central Park

Redakce cestovatelského webu Kuoni zanalyzovala přes 452 tisíc hodnocení na stránce TripAdvisor, aby zjistila, která místa návštěvníci nejčastěji označují za krásná. Mezi světovou elitu se dostala i jedna z pražských dominant, a to Karlův most, který v průzkumu skončil na šestém místě.

Na prvním místě v průzkumu skončil newyorský Central Park, který za krásný označilo na TripAdvisoru 22 880 uživatelů. Druhá skončila Fontána di Trevi, která se nachází v italském Římě a kterou za krásnou označilo 18 282 uživatelů. Bronzovou příčku obsadila Fontána Bellagio v Las Vegas s 16 750 označeními slovem krásný. Na čtvrtém místě je barcelonský chrám Sagrada Família.

Karlův most na šestém místě

Na páté místě skončil pařížský Notre-Dame, šestý už zmiňovaný pražský Karlův most, který za krásný označilo 10 870 uživatelů TripAdvisoru.  Sedmé skončily Národní botanické zahrady Kirstenbosch, osmá Velká mešita šejka Zayeda, devátý vancouverský Stanley Park a desítku uzavírá museum Chihuly Garden and Glass, které se nachází v americkém Seattleu.

Karlův most za sebou nechal i další světově známá místa jako například vídeňský Schönbrunn, Dubajskou fontánu nebo Port Jackson v australském Sydney.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Karlův most, památka, výběr, Praha, TripAdvisor, Central Park, Řím, Fontána di Trevi, Las Vegas, Sydney

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlův most skončil ve výběru nejkrásnějších míst světa na šestém místě  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.