Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie řeší trhy na Václaváku kvůli obcházení vládních opatření

Pražští policisté zjistili při kontrolách trhů v horní části Václavského náměstí obcházení protiepidemických opatření a případ předali k řešení správnímu orgánu, kterým je pražský magistrát. Dnes to sdělila mluvčí pražského policejního ředitelství Violeta Šiřišťová. Vláda na konci listopadu zakázala konání vánočních trhů s výjimkou prodeje stromků a kaprů. Trhy na Václavském náměstí povolil úřad Prahy 1 jako kulturní akci.

Policie se trhy zabývala kvůli obcházení vládních nařízení

„Můžeme potvrdit, že jsme se trhy zabývali, a to z důvodu obcházení současně platných vládních nařízení. Případ jsme oznámili příslušnému správnímu orgánu, kterým je magistrát hlavního města Prahy," uvedla mluvčí.

Mluvčí magistrátu Vít Hofman potvrdil, že úřad oznámení od policie obdržel a bude se jím zabývat. „Současně k těmto trhům evidujeme také dvě oznámení městské policie. V rámci řízení posoudíme, zda došlo k porušení usnesení vlády, které zakazuje provozování adventních a vánočních trhů. Věc řešíme jako podezření ze spáchání přestupku proti krizovému zákonu. Za porušení hrozí sankce ve formě napomenutí či pokuty až do výše 20 tisíc korun," uvedl.

Vánoční trhy na Václaváku pokračují dál jako kulturní akce. Svařák se prodává za 75 korun

Na Václavském náměstí i přes vládní zákaz pokračují vánoční trhy. Praha 1, která trhy spolupořádá, je povolila jako kulturní akci. Podle pořadatelů jsou dodržována všechna potřebná protiepidemická opatření. Podle primátora Zdeňka Hřiba (Piráti)...

Vánoční trhy jsou vlastně kulturní akce

Úřad Prahy 1 trhy na náměstí schválil jako kulturní akci, na které se vládní omezení nevztahuje. První městská část akci i spolupořádá. Mluvčí městské části Petr Bidlo dříve uvedl, že podle pořadatelů jsou nápoje a potraviny podávány v režimu s sebou a obsluha návštěvníky i s pomocí cedulí upozorňuje, že je nemají konzumovat na místě. Organizátoři také podle Bidla uvedli, že postup konzultovali s policisty, strážníky, městskou částí i magistrátem.

Minulá vláda kvůli sílící epidemii vyhlásila od půlnoci na pátek 26. listopadu nouzový stav, na který kabinet navázal nová plošná protiepidemická opatření. Zakázal vánoční trhy, mezi 22:00 a 05:00 musejí být uzavřené restaurace, bary či kluby a na kulturní, sportovní či vzdělávací akce může maximálně 1000 sedících lidí. Nouzový stav skončí 25. prosince, nová vláda ho neplánuje prodlužovat.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky vánoční trhy, koronavirus, policie, Václavské náměstí, Praha, kulturní akce, Pražský magistrát, Vít Hofman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Policie řeší trhy na Václaváku kvůli obcházení vládních opatření  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.