Počasí dnes8 °C, zítra8 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Armáda prodává nepotřebné nemovitosti. Na prodej jsou pozemky i palác v centru Prahy

Ministerstvo obrany aktuálně prodává 52 nepotřebných nemovitostí. Z toho je 32 zcela nových nabídek, mezi nimi i 22 objektů bývalého pohraničního opevnění. V Praze mohou zájemci koupit například Palác Broadway v samotném centru města, byt v Libni nebo pozemky v Michli či Hloubětíně.

Palác Broadway v centru nebo pozemek v Michli

14. září půjde do aukce Palác Broadway v ulici Na Příkopě v samotném centru Prahy. Vyvolávací cena paláce je 1 050 000 000 korun, zájemci o koupi mohou navyšovat o 200 tisíc korun. V suterénu nemovitosti je muzikálové divadlo Broadway, v přízemí pak průchozí obchodní pasáž mezi ulicemi Na Příkopě a Celetná. Ve druhém až sedmém podlaží jsou kanceláře.

Už od dnešního odpoledne mohou zájemci usilovat o získání dvou pozemků v Praze-Michli ve svahu mezi ulicemi Ohradní a Michelská. Jeden pozemek je o výměře 3511 metrů čtverečních a jeho minimální kupní cena je 5 800 000 korun. Sousední pozemek na stejném místě o výměře asi 0,3 hektaru je ke koupi za minimální cenu 9 500 000 korun.

Ministerstvo obrany se zbavuje nepotřebných nemovitostí každoročně. V nabídkách převládají pozemky nebo bunkry opevnění z období první republiky. Někdejší opevnění Československa je stále považováno za nemovitosti určené k obraně státu, a hospodaření s nimi má proto na starosti ministerstvo obrany.

Pozemek v Hloubětíně a byt v Libni

Od 22. září bude k mání také pozemek v Hloubětíně u ulice Anny Čížkové. Jedná se o volně přístupný svažitý zatravněný pozemek, který těsně přiléhá k asfaltové silnici. V současné době je na pozemku staveniště polyfunkčního domu. Minimální cena tohoto pozemku je 130 tisíc korun.

Ministerstvo obrany prodává také bytovou jednotku o dispozici 2+1 a výměře 46 metrů čtverečních na adrese V Mezihoří 1211/13 v Libni. Minimální cena za bytovou jednotku je 4 710 000 korun.

Pozemky jsou ke koupi po celé republice

V nabídce je kromě položek v Praze také velké množství pozemků a objektů na celém území České republiky. Stále větší zájem je o bývalé pohraniční opevnění. Na Moravě je k prodeji devět pevností s vlastními pozemky v lokalitě Sedlec u Mikulova a dvě pevnosti v lokalitě Pohořelice. V Čechách resort nabízí tři pevnosti u obce Očihov nedaleko Podbořan na Lounsku.

Ve Slezsku si lidé mohou pořídit sedm nových opevnění v lokalitách Košetice, Opava-Kateřinky, Opava-Komárov a Velké Hoštice a tři opakovaně inzerovaná opevnění u Horních Životic. Tato opevnění stojí na cizích pozemcích, jejichž vlastníci neprojevili o převod zájem. „Mimo uvedená malá opevnění, která jsou nazývána také řopíky, je tentokráte v nabídce i jeden objekt těžkého opevnění na Náchodsku," podotkl Jiří Caletka z tiskového oddělení Ministerstva obrany.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PatrikPaprika, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Štítky armáda, reality, prodej, nemovitosti, Praha, pozemek, opevnění, nemovitost, Ministerstvo obrany České republiky, Libeň, Hloubětín, Michle, Česko, Broadway

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Armáda prodává nepotřebné nemovitosti. Na prodej jsou pozemky i palác v centru Prahy  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.