Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VOLBY 2022: Růžička v Praze 6 obhájil křeslo senátora v prvním kole. Hlas mu hodil i Okamura

Ve třech pražských městských částech vedle komunálních voleb probíhalo i hlasování do třetiny senátu. V Praze 6 už v prvním kole nadpoloviční většinou zvítězil Jiří Růžička, jeho volební lístek do urny hodil i Tomio Okamura.

Senátorem je od roku 2016

Senátní volby bývají dvoukolové, pokud se některému z kandidátů nepodaří získat nadpoloviční většinu hlasů už v kole prvním. A Jiří Růžička (TOP 09) dostal v Praze 6 50,28 procenta hlasů, druhá Dana Balcarová (Piráti) jen 14,97 procenta. Ostatních šest kandidátů pak dostalo pod deset procent.

„Dobojováno! Neděle 4:28 ráno, vítězství v 1. kole senátních voleb s celkovým počtem 18 301 hlasů. Díky všem, kteří mně věří a tak silný mandát mně dali. Díky všem, kteří odvedli skvělou práci v kampani,“ napsal svém Twitteru Jiří Růžička.

Poprvé byl do senátorského křesla zvolen v roce 2016, o dva roky později se stal jeho místopředsedou.

VOLBY 2022: Odvoleno, radoval se Okamura. Omylem dal hlas TOP 09

„Odvoleno! Co vy?“ radoval se v pátek před půl čtvrtou odpoledne na svém facebookovém profilu šéf SPD Tomio Okamura. Jaké však bylo jeho překvapení, když zjistil, že původně neplatný hlas, který chtěl odevzdat, připadne jeho rivalovi Jiřímu...

V Praze 10 bude obhajovat Chmelová

Omylem pro něj hlasoval i předseda SPD Tomio Okamura. Ten měl za to, že lístek před vhozením v obálce do urny na protest znehodnotil, ve skutečnosti byl ale zřejmě platný.

V desáté městské části kandidovalo šest lidí, volby si příští týden v pátek 30. září a v sobotu 1. října zopakují chirurg Jan Pirk (TOP 09) a současná senátorka a bývalá starostka Desítky Renata Chmelová (STAN). Pirka volilo 44,8 procenta hlasujících, Chmelovou 24,4 procenta.

V Praze 11 se do druhého kola dostali Hana Marvanová Kordová (ODS) s 39 procenty hlasů a Ladislav Kos (Hnutí Pro Prahu 11) s 16,9 procenty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Drbny

Štítky volby, senát, vítězství, první kolo, Praha, Jiří Růžička, Tomio Okamura, TOP 09, Renata Chmelová, Dana Balcarová, Česká pirátská strana, Jan Pirk, Hana Kordová Marvanová, Ladislav Kos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Růžička v Praze 6 obhájil křeslo senátora v prvním kole. Hlas mu hodil i Okamura  |  Volby  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.