Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Blíží se extrémní závody ve skocích do vody. Závodníci budou skákat z dvaceti metrů

V pátek se v lomu ve středočeských Hřiměždicích uskuteční třiadvacátý ročník jednoho z nejstarších cliff divingových závodů v Evropě. Organizátoři potvrdili, že letos mezi sebou bude v extrémních skocích do vody soutěžit přes padesát skokanů a skokanek, kteří se budou k vodní hladině řítit z až dvacetimetrové výšky.

Představí se světový rekordman i favoritka z Havaje

Závodníci přijedou do Hřiměždic z Německa, Spojených států amerických, Nizozemska, Francie a dalších zemí. Mezi skokanskými hvězdami, které do lomu letos dorazí, je například světový rekordman ve skoku do vody Laso Schaller ze Švýcarska, známý svým skokem z výšky více než 59 metrů.

Své umění předvede více než padesát skokanů a skokanek. „Favoritkou bude například havajská skokanka Genevieve Bradley, která je součástí světové skokanské série Red Bull Cliffdiving. A právě Havaj je tématem letošního HighJumpu,“ píší v tiskové zprávě organizátoři, kteří podle svých slov chtějí vzdát hold kolébce cliffdivingu.

Organizátoři lákají na hudební program

Součástí akce je i hudební program, v rámci kterého vystoupí PSH, United Flavour Soundsystem, 58G, Fast Food Orchestra, přední tuzemští djové se zahraničním hostem, kterým je Markee Ledge, tedy jeden za zakladatelů a producentů legendárních Kosheen. Dále se představí například Akvamen, Lillou, Madelaine, Schwing, Chocky nebo Petr K.

Organizátoři lákají také na občerstvení, exhibice skateboardingu, freestyle BMX, flyboardingu a dalších extrémních sportů.

Ohodnoť článek

Foto Highjump.cz

Štítky skoky do vody, voda, závod, soutěž, High Jump, Praha, Hřiměždice, Evropa, Havaj, USA, Německo, Francie, Laso Schaller, Nizozemsko, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se extrémní závody ve skocích do vody. Závodníci budou skákat z dvaceti metrů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.