Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedenáctý ročník Světových her v neolympijských sportech se blíží. Česko má 87 reprezentantů

Jedenáctého ročníku Světových her v neolympijských sportech v americkém Birminghamu se příští měsíc zúčastní 87 českých reprezentantů v 16 sportech. Poprvé bude mít Česko zastoupení hned ve čtyřech týmových sportech. Zlatou medaili z Vratislavi z roku 2017 budou obhajovat inline hokejisté, hrát budou také florbalisté, korfbalový tým a lakrosové družstvo žen.

„Vnímám to jako velký úspěch českého sportu, protože kvalifikace jsou mnohdy náročnější než na olympijské hry. Tyto týmy patří do absolutní světové špičky," uvedl místopředseda Českého olympijského výboru pro neolympijské sporty Filip Šuman v tiskové zprávě. „Na týmové sporty se moc těšíme. I na olympijských hrách je vždy vidět, že tmelí partu," řekl šéf výpravy Martin Doktor.

Před pěti lety ve Vratislavi startovalo 67 českých sportovců, kteří získali osm medailí. Bronz budou obhajovat Jakub Klauda v thajském boxu a orientační běžec Vojtěch Král. „Jsem zvědavý, jaké organizátoři připraví tratě. Nejvíc se těším na štafetu, máme silný tým," uvedl Král.

Poprvé se na Světové hry kvalifikovali reprezentanti v bowlingu. V Birminghamu se představí Jan Macek a Jaroslav Lorenc, čerstvý vicemistr Evropy. Světové hry, které se konají kvůli pandemii koronaviru o rok později, se uskuteční 7. až 17. července. O 223 sad medailí bude usilovat přes 3600 sportovců z více než stovky zemí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto The World Games 2017

Štítky sport, Světové hry, ČR, nominace, Česko, Birmingham, olympijské hry, Vojtěch Král, Český olympijský výbor, Filip Šuman, pandemie covidu-19, Martin Doktor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedenáctý ročník Světových her v neolympijských sportech se blíží. Česko má 87 reprezentantů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.