Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pražští squashisté jsou nejlepší z republiky. SC Strahov má jednadvacátý mistrovský titul

Squashisté z klubu SC Strahov potvrdili své bezkonkurenční postavení mezi ostatními republikovými kluby, když v neděli získali už 21. mistrovský titul v extralize týmů. Finále se hrálo v Brně, kde pražští squashisté porazili Viktorii Brno Sportprofit bez ztráty setu. K zisku titulu Strahovu pomohli bývalý mistr světa ve squashi Francouz Grégory Gaultier a Angličan Robert Downer.

„Obhajoba titulu byla jednodušší, než jsme mysleli“

„Tři naše spoluhráče jsme měli na mistrovství světa v Egyptě a do poslední chvíle jsme nevěděli, kdo bude hrát. Nakonec se ukázalo, že ani soupeři nenastoupili úplně v plné síle a obhajoba titulu byla jednodušší, než jsme mysleli,“ uvedl v podkladům pro novináře David Zeman ze Strahova. Za druhým Brnem skončili třetí Buldoci z Hradce Králové. Ženskou extraligu opanoval tým Moravské Slavie Dream team z Brna.

Hráči Strahova si v semifinále extraligy v sobotu poradili s SC Fajne z Ostravy. Francouz Gaultier ve službách Strahova porazil úřadujícího domácího šampiona Jakuba Solnického 3:0 na sety, bod pro Ostravu vybojoval Viktor Byrtus, když v pětisetové bitvě vyhrál nad Downerem, ale Francouz Joan Lezaud za Strahov nedal šanci Alexi Kelarovi ze Slovenska a Davidu Zemanovi stačilo vyhrát dva sety.

Strahov se stal dobře známou evropskou squashovou akademií

V neděli bylo na programu finále, ve kterém Gaultier porazil 3:0 na sety Daniela Mekbiba a další body přidali opět Downer a Lezaud. „Strahov se stal dobře známou evropskou squashovou akademií a stále více mezinárodních hráčů jezdí sem trénovat. Tím se zvedá kvalita všech hráčů, navíc za nás můžou tito hráči nastoupit právě třeba v ligových zápasech,“ řekl Zeman.

Titul v ženské extralize vybojovaly hráčky Moravské Slavie Dream team, které přehrály tým Squash Modrý svět E. Dvě klíčové výhry získaly pro brněnský tým Olga Kolářová a Eliška Jičínská. Třetí místo skončil tým Girl power, který měl v sestavě Natálii Babjukovou a Evu Feřtekovou.

Ohodnoť článek

Foto Czech Squash

Štítky sport, squash, titul, Strahov, Praha, Brno, Grégory Gaultier, Robert Downer, David Zeman, Dream Team, Egypt, Ostrava, Jakub Solnický, Joan Lezaud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští squashisté jsou nejlepší z republiky. SC Strahov má jednadvacátý mistrovský titul  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.