Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Začal Týden sportu zdarma. Pražané si mohou bezplatně zkusit box, lezení nebo squash

V hlavním městě dnes začíná 13. ročník Týdne sportu zdarma, při které si lidé mohou přijít bezplatně zasportovat na desítky míst. Nabízí se tak také příležitost, vyzkoušet si bezplatně různé sporty a třeba některý z nich začít dělat pravidelně. Akce potrvá do pátku 31. prosince, seznam zapojených sportovišť najdou zájemci na webu. V minulých letech se akce zúčastnily desítky tisíc lidí.

Obvykle největší zájem bývá o návštěvy plaveckých bazénů nebo zimních stadiónů. Přístupné zdarma budou také některé posilovny, vyzkoušet si lidé budou moci ale také třeba lezení, badminton, baseball, box či si zahrát beach volejbal. V případě některých sportovišť je vzhledem k jejich kapacitě vyžadována telefonická či online rezervace. Místa ve sportovištích si zájemci mohou rezervovat na webových stránkách prahasportovni.eu. Některá místa nebudou zpřístupněna zdarma po celý týden, ale jen ve vybraných dnech a hodinách.

„Tento malý vánoční dárek umožní sportovním nadšencům využít od 25. do 31. prosince všemožná sportoviště v Praze zdarma. Je to ideální příležitost, jak si vyzkoušet nějaký nový sport, udělat něco pro své zdraví či shodit přebytečná kila z vánočního cukroví," uvedl radní pro oblast školství a sportu Vít Šimral.

Poprvé Praha sportoviště zdarma nabídla v roce 2008, kdy přišlo 15 tisíc lidí. Loni zůstaly kvůli epidemii koronaviru bazény, vnitřní sportoviště a další místa, kde lidé jindy běžně trávili vánoční prázdniny, zavřené.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Squash - Haštal

Štítky kondice, sporty, Týden sportu zdarma, Praha, sport, sportoviště, box, pandemie covidu-19, Vít Šimral

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Začal Týden sportu zdarma. Pražané si mohou bezplatně zkusit box, lezení nebo squash  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.