Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sparta porazila Vítkovice 3:1 a vyhrála popáté za sebou

Hokejisté Sparty porazili v utkání 9. kola extraligy Vítkovice 3:1. Vítězný gól dal útočník Michal Řepík. Pražané si na závěr série šesti domácích utkání připsali pátou výhru v řadě a na třetím místě mají stejně bodů jako druhý Třinec, jen horší skóre. Vedoucí Mladá Boleslav má dva body navrch, ale odehrála o dva zápasy více. Ostravané se představili i popáté v sezoně venku, zaznamenali třetí porážku a klesli na předposlední místo tabulky.

Sparťané vstoupili do zápasu na výbornou. Kaše napálil v páté minutě brankovou konstrukci, jen o chvilku později už se však domácí radovali. V situaci tři na tři sice Vítkovičtí zblokovali Formanovu přihrávku, ale puk se dostal těsně za kruhy přímo před rozjetého Buchteleho, který nedal Stezkovi nejmenší šanci zasáhnout.

V hostujícím dresu zahrozili Marosz a Krenželok, ale pak se provinil proti pravidlům Gewiese a kapitán Pražanů Řepík zvýšil v přesilovce ranou z kruhu bez přípravy na 2:0. Potrestaný hříšník Gewiese přispěchal s odpustkem v podobě nahrávky na gól Flicka a Ostravané mohli vzápětí i vyrovnat, jenže 113 sekund dlouhou přesilovku pět na tři nevyužili, v cestě jim stál pozorný brankář Salák.

Hned v úvodu druhé části hrála Sparta přesilovku, v níž hosté nenechali zakončit z více než slibné pozice Řepíka. Ve 24. minutě měl obrovskou možnost vrátit svému týmu dvoubrankový náskok Němeček, z prostoru mezi kruhy však neuspěl. Stejně dopadl i Chlapík.

V polovině zápasu čelil Stezka v rozmezí minuty třem pokusům domácích o sólový únik. Dva z nich dovedli sparťané až do zakončení. Řepík v oslabení neuspěl, když se dostal až do příliš velkého úhlu, a Doležal, který se vrátil z trestné lavice, kde odpykával již druhý dnešní Salákův trest, rozezvučel tyčku. Větší klid do domácích řad nevnesly ani možnosti Horáka a Sobotky.

Ve třetí dvacetiminutovce nepohnuli stavem Němeček a Chlapík, Ostravané se pak ubránili v oslabení a sami nevyužili Salákovo zaváhání. V 53. minutě vychytal Stezka při další početní výhodě Pražanů Kašeho. Na druhé straně již při hře v pěti na obou stranách Salák sebral radost z vyrovnání Bukartsovi. Vítkovičtí sáhli v závěru k dlouhé hře bez gólmana, čehož parádně využil Sobotka.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Buchtele (Z. Doležal), 9. Řepík (E. Thorell, Polášek), 59. Sobotka (Chlapík) - 10. Flick (Gewiese). Rozhodčí: Lacina, Sýkora - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:0. Diváci: 5317.

Sparta: Salák - M. Jandus, Polášek, Jurčina, Mikliš, Němeček, Tomáš Dvořák - Řepík, Horák, E. Thorell - Chlapík, D. Kaše, Sobotka - M. Forman, Z. Doležal, Buchtele - Prymula, D. Vitouch, Konečný. Trenér: Jandač.

Vítkovice: Stezka - Gewiese, R. Polák, Galvinš, Machů, Koch, L. Kovář - L. Krenželok, Marosz, Roberts Bukarts - Afanasjev, J. Hruška, Svačina - R. Bondra, Flick, M. Kalus - Dej, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Vítkovice

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Vítkovice, AC Sparta Praha, MFK Vítkovice, Michal Řepík, FK Mladá Boleslav, HC Oceláři Třinec, HC Vítkovice Ridera, HC Sparta Praha, Roberts Bukarts, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila Vítkovice 3:1 a vyhrála popáté za sebou  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.