Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

U Prahy proběhl víkend plný karate. Zájem předčil naše očekávání, pochvaluje si šéftrenér

Maličká obec Chvatěruby se může kromě zříceniny hradu ležící blízko břehu Vltavy pochlubit místním karatistickým oddílem. Klub, který se připravuje ve skromných podmínkách, začíná vystrkovat drápky na české mapě závodního karate a troufl si na organizaci skvělé sportovní akce pro děti i dospělé.

„Zájem předčil naše očekávání. Myslím si, že si to všichni účastníci moc užili“

Rostoucí členská základna motivovala SK Chvatěruby k organizaci dvoudenního semináře pro karatistky a karatisty z celé České republiky. Vzhledem k velkému zájmu ze strany závodnic, závodníků a trenérů se dějištěm této akce stala základní škola Václava Havla v Kralupech nad Vltavou.

„Zájem předčil naše očekávání. Myslím si, že si to všichni účastníci moc užili. V Praze a středočeském kraji není dle mého názoru tolik podobných akcí, prakticky žádná, a tak jsme se chopili iniciativy my. Na tomto místě se sluší poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě. Zvláštní poděkování patří Středočeskému kraji, základní škole Václava Havla v Kralupech a samozřejmě školitelům, kteří za námi přijeli z Českých Budějovic,“ uvedl šéftrenér SK Chvatěruby Aleš Hromádko.

Právě trenérské osobnosti byly jednou z motivací, které přilákaly závodnice a závodníky z odlehlých koutů naší republiky. Nejvíce účastníků bylo samozřejmě z Prahy, Středočeského a Ústeckého kraje, ale na seminář zamířili také závodníci z Ostravy či Brna.

„České karate je schopno vygenerovat další talenty“

Pomyslné taktovky semináře se totiž chopil reprezentační trenér a šéftrenér nejúspěšnějšího českého klubu TJ Karate České Budějovice Miroslav Hýsek. Ten má za sebou zatím největší sportovní úspěch českého mládežnického karate. V říjnu loňského roku dovedl totiž svou svěřenkyni Martinu Šáchovou ke stříbrné medaili na mistrovství světa U21 a to v kategorii kumite, tedy sportovním zápasu. Vzhledem k velkému zájmu doplnil reprezentačního kouče jeho kolega Dominik Mikula, který je několika násobným mistrem ČR a bývalý úspěšný reprezentant taktéž v kategorii kumite.

„Seminář byl orientován převážně na kumite. Máme za sebou dva dny plné úderů a kopů. Stále věřím, že české karate je schopno vygenerovat další talenty a úspěch Martiny Šáchové nebyl ojedinělý. I proto je důležité sdílet myšlenky s dalšími z karatistické komunity a přenášet zkušenosti, které nabíráme v zahraničí k nám do Čech. Věřím, že dalšího úspěchu české karate brzy dosáhne a ta cesta může začít na právě takovémto semináři. Užili jsme si to, bylo to super,“ uzavřel Hýsek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky sport, karate, Chvatěruby, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Prahy proběhl víkend plný karate. Zájem předčil naše očekávání, pochvaluje si šéftrenér  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.