Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladí pražští sportovci vyráží na Olympiádu dětí a mládeže. Letos se koná v Královéhradeckém kraji

V neděli začíná už dvacátá Olympiáda dětí a mládeže. Tentokrát budou sportovci v různých disciplínách soutěžit ve Špindlerově Mlýně, Vrchlabí, Trutnově a Nové Pace. Z Prahy jede soutěžit 84 sportovců, výpravu jako vlajkonoš vede úspěšný olympionik David Svoboda.

Akce probíhá už po dvacáté

„Olympiáda dětí a mládeže je mezi pražskými sportovci a jejich trenéry vždy velmi vítanou akcí. Naše borkyně a borci poměří síly se soupeři z ostatních krajů a ukáží, že i v zimních sportech, pro které Praha není přirozeným centrem, máme spoustu talentů. Věřím, že také letos to Pražankám a Pražanům na olympiádě mnohokrát cinkne,” uvedl v tiskové zprávě radní pro oblast školství a sportu Vít Šimral (Piráti).

Olympiáda dětí a mládeže je největší multisportovní akcí v republice. Probíhat bude od neděle až do čtvrtka 26. ledna. Zimní sporty nabízí po desáté, jinak jde už o dvacáté hry. V neděli probíhá slavnostní zahajovací ceremoniál v Hradci Králové, kterého se účastní například ambasadorka letošního ročníku snowboardistka Eva Adamczyková, desetibojař Roman Šebrle nebo vlajkonoš pražské výpravy David Svoboda.

Prahu reprezentuje 84 soutěžících

Na olympiádu z Prahy vyráží 84 sportovců, doprovází je 30 trenérů a dalších lidí. Z celé republiky se na akci sejde přes tisíc soutěžících. V loňském ročníku získali Pražané šesté místo, předchozí dva ročníky byli celkově druzí.

„Na programu letos nechybí sporty jako lední hokej, krasobruslení, alpské a běžecké lyžování či biatlon, ale také lyžařský orientační běh, skicross, snowboard nebo dokonce šachy. Zařazeno je pak také běžecké lyžování zrakově postižených. Jednotlivá klání budou hostit zimní střediska Špindlerův Mlýn a Vrchlabí a města Trutnov a Nová Paka,“ popsal ve zprávě pro novináře mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olympiáda dětí a mládeže

Štítky sport, olympijské hry, Olympiáda dětí a mládeže, Královéhradecký kraj, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí pražští sportovci vyráží na Olympiádu dětí a mládeže. Letos se koná v Královéhradeckém kraji  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.