Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Praha hostila mistrovství republiky ve famfrpálu, skončila druhá

Tým Brno Banshees porazil Prague Pegasus ve finále mistrovství České republiky ve famfrpálu. Utkání letos probíhala v Praze ve sportovním areálu Koloděje. Jednalo se v řadě už o páté finále, kde se střetli rivalové Praha s Brnem. Během celého víkendu mohli diváci shlédnout řadu zajímavých zápasů i mezi dalšími českými týmy.

Napínavé finále

Finálový zápas byl velmi napínavý, jelikož oba týmy měly velkou motivaci, ale Brno zvítězilo díky chycení zlatonky. „Oba týmy předvedly skvělou hru, naštěstí nám naše taktika vyšla lépe,“ uvedl trenér Brno Banshees Ondřej Hujňák. Dodal, že letošní ročník ukázal, jak se čeští hráči famfrpálu zlepšují.

Famfrpál je sport kombinující prvky vybíjené, házené a rugby. Každý tým má tři střelce, jednoho brankaře, dva odražeče a jednoho chytače. Cílem je získat vyšší skóre, než soupeř prohazováním camrálů obručemi.

O třetí místo se utkali Fortescue Falcons a Occamy Olomouc. V tomto zápase jasně vedli Falconi. Olomoucký tým sice chytil zlatonku, ale na vítězství to nestačilo. Náskok Falconů byl velký a s přehledem získali bronzovou medaili. Poslední tým, který se nedostal do boje o medaile byl Phoenixes Plzeň.

Chrániče na zuby a zlatonka v trenýrkách. Přečtěte si, jak se v Praze hraje famfrpál

To, že lidé jsou hraví a kreativní, prokazují hráči pražského famfrpálového klubu Prague Pegasus, který vznikl v roce 2016. Neobvyklý sport plný zábavy si rozhodně zaslouží pozornost a nutno dodat, že oblíbit si ho nemusí jen milovníci knih a...

Postup do Evropského poháru

Pražský i brněnský tým si ve finále také obhájily postup na Evropský famfrpálový pohár. „Díky účasti na mezinárodních turnajích získáváme spoustu herních zkušeností. Na letošním mistrovství se to projevilo obzvlášť ve finálovém utkání, které už skutečně mělo evropskou úroveň,“ objasnila trenérka Prague Pegasus Sylvie Řezáčová. Evropský pohár je dobrou motivací pro týmy na sobě pracovat a ukázat, jak se český famfrpál posouvá dopředu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Krabač

Štítky famfrpál, turnaj, sport, Praha, Brno, finále, Česko, Koloděje, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha hostila mistrovství republiky ve famfrpálu, skončila druhá  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.