Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Finále ligy amerického fotbalu vyhráli Prague Lions, k titulu je dovedl Žouželka

Vítězi ligy amerického fotbalu jsou Prague Lions, kteří ve finále porazili obhájce titulu Vysočinu Gladiators. K výhře 35:29 dovedl pražský tým skvělým výkonem Adam Žouželka, který byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem Czech Bowlu. Lions v domácí soutěži triumfovali pošesté.

Žouželka byl na stadionu Viktorie Žižkov k nezastavení, v zápase si celkem připsal 262 yardů a dva touchdowny. "Občas to bylo infarktové, ale povedlo se to. Jsme mistři,“ radoval se. "V titul jsme doufali, ale MVP, to mě v životě nenapadlo,” dodal v tiskové zprávě Žouželka.

Lions toužili po odvetě za loňskou finálovou porážku a úvod zápasu se jim vydařil. Během první čtvrtiny se do endzóny dostali hned třikrát a vybudovali si náskok 21:0. Další ránu pak Vysočině zasadil Žouželka, jenž v druhé čtvrtině převzal míč jeden yard od vlastní endzóny a po sprintu přes celé hřiště si připsal touchdown.

"Takový sprint přes celé hřiště jsem dal úplně poprvé. Byla to zásluha spoluhráčů, nikdo se mě nedotkl. Myslel jsem, že to snad ani neuběhnu. Možná to byl ten rozdílový touchdown," řekl Žouželka.

Gladiators se nevzdali, nesrazilo je ani vyloučení dvou klíčových hráčů obrany. Quarterback Jan Dundáček zavelel ke zdramatizování zápasu dvěma touchdowny, Lions ale odmítli vyrovnání touchdownem Shazzona Mumphreyho. "Nechali jsme se v první čtvrtině zahrabat do strašně velké díry,” litoval Dundáček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Pláteník

Štítky Sport, americký fotbal, liga, finále, Czech Bowl, Prague Lions, Vysočina Gladiators, FK Viktoria Žižkov, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finále ligy amerického fotbalu vyhráli Prague Lions, k titulu je dovedl Žouželka  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.