Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Praze se koná mezinárodní turnaj v házené. Dorazily týmy z Belgie i Švédska

V Praze se během Velikonoc, tedy od pátku do pondělí, koná největší mezinárodní halový turnaj v házené pro mládež. Prague Handball Cup se tu odehrává pravidelně už od roku 1992, letos si hráči a hráčky zahráli po dvouleté covidové pauze. Vítězné týmy dostanou originální poháry.

O výhru bojuje asi 6 tisíc házenkářů

Na turnaj se do Prahy sjelo 377 týmů z 15 zemí po celé Evropě. Nejvíce týmů, tedy 197, soutěží za Českou republiku. Skoro padesát jich přijelo ze Slovenska, 39 z Dánska. Početné jsou ale i výpravy z Německa, Maďarska a Belgie.

Přestože v Praze tento víkend soutěží asi 6 tisíc házenkářů, v minulých ročnících býval počet účastníků výrazně vyšší. „My jsme pochopitelně rádi, že nám družstva zachovala přízeň, a i letos se zařadíme mezi největší sportovní akce v Praze. Pokles počtu družstev je s ohledem na vývoj v posledních dvou letech pochopitelný, naopak nás těší, že se i přesto blížíme téměř čtyřem stům přihlášených týmů,“ vysvětlil ředitel turnaje Jaroslav Chvalný.

Velké finále proběhne v pondělí

„Pro letošní ročník bylo naprosto zásadní udržet standard poskytovaných služeb na úrovni, na kterou jsou účastníci turnaje zvyklí z minulých let a zároveň vytvořit takové podmínky, aby se zde všichni cítili bezpečně,“ dodal.

Čeští kluci v Rusku? Snaží se být neviditelní a doufají v konec sezony, říká hokejový expert Jakub Koreis

Jakub Koreis se coby hokejová naděje podíval do zámoří a v tuzemské lize oblékal dres Sparty, Plzně i Komety Brno. Dnes je úspěšný podnikatel, zastává pozici hokejového komentátora a je spoluautorem nejposlouchanějšího hokejového podcastu Bomby k...

V Prague Handball Cupu mohou soutěžit kluci i dívky narození po roce 2003. První dva dny se hraje v základních skupinách, následuje semifinále a celá soutěž vyvrcholí pondělním finále.

Na výhru si věří třeba hráči z Lovosic. „U nás byly cíle vždycky nejvyšší, takže finále a vyhrát. Jdeme se podívat na německý tým Narva, ale jinak si myslím, že projdem čistě,“ uvedl jejich trenér Patrik Stach, který sám hraje za Lovosice extraligu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Prague Handball Cup

Štítky sport, házená, turnaj, Praha, Belgie, Švédsko, Velikonoce, finále, Evropa, Česko, Německo, Dánsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze se koná mezinárodní turnaj v házené. Dorazily týmy z Belgie i Švédska  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.