Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pavel Patera je novým trenérem Sparty. Jeho asistentem bude Patrik Martinec

Poraženého finalistu uplynulého ročníku hokejové extraligy Spartu Praha budou od příští sezony trénovat Pavel Patera s asistentem Patrikem Martincem. Dosavadní trenérské trio Josef Jandač, Miloslav Hořava, Tomáš Hamara v klubu končí.

Pavel si vybral jako asistenta Patrika Martince

Bývalý skvělý útočník Patera působil v minulých čtyřech sezonách v Mladé Boleslavi, kde na konci ledna nečekaně na vlastní žádost skončil. „Po vynikající hráčské kariéře si prošel trénováním mládeže, u dospělých se učil od skvělých trenérů Radima Rulíka a Miloše Hořavy, který v něm vidí možného kandidáta na trenéra pro národní tým. Sám jsem ho zažil při trénování a věřím, že u nás bude úspěšný," uvedl na webu Sparty její sportovní ředitel Petr Ton.

Padesátiletý Patera si za svého asistenta vybral stejně starého Martince, jenž má bohatou sparťanskou minulost. Do klubu, v němž hrál a působil jako asistent trenéra a sportovní manažer, se vrací po šesti letech. V uplynulém ročníku byl asistentem v Českých Budějovicích.

„Pavel si vybral jako asistenta právě Patrika Martince, kterého jsme měli také vytypovaného. Za to jsme moc rádi. Patrik má v sobě hluboké sparťanské kořeny a neustále se posouvá v trénování dál a dál. Jeho poslední angažmá v Českých Budějovicích je toho jasným příkladem," uvedl Ton.

VIDEO: Sparta na titul nedosáhla. Potřetí v řadě se raduje Třinec

Sparta v šestém finále finále play off extraligy prohrála na vlastním ledě s Třincem 2:1. Ten tak ovládl sérii 4:2 a získal třetí mistrovský titul v řadě a čtvrtý v klubové historii. Oceláři navázali na triumfy z let 2019 a 2021. V sezoně 2019/20...

Trenér Jandač končí na lavičce Sparty. Roky běží, chci si od hokeje odpočinout, říká

Trenér hokejistů Sparty Josef Jandač po prohraném extraligovém finále s Třincem přiznal, že si od hokeje odpočine. Zatím ale neví, na jak dlouho. Cítí, že potřebuje ubrat nohu z plynu. Během pauzy se chce věnovat rodině. Přestože jeho čekání na...

„Na klubové úrovni je Sparta nejvíce, co může být“

Patera vnímá sparťanské angažmá po působení v Kladně a Mladé Boleslavi jako posun v trenérské kariéře. „Spartu beru jako první zkušenost s velkým klubem. Na klubové úrovni je Sparta nejvíce, co může být. Vnímám to i historicky," řekl Pavel Patera, jenž ukončil úspěšnou hráčskou kariéru v roce 2015.

Olympijský vítěz z Nagana a čtyřnásobný mistr světa by rád ve Spartě navázal na své hráčské úspěchy. „Očekávání od nás budou jiná, než jsem byl zvyklý z Mladé Boleslavi. To mě láká nejvíce! Nechci mluvit o sobě, ale když jsme s nároďákem jezdívali na šampionáty, druhé nebo třetí místo nás nezajímalo. Chtěli jsme zlato. Chtěl bych se po posledním zápase radovat, a ne stát na lavičce a koukat se na radujícího se soupeře," uvedl bývalý centr, jenž má ve sbírce mistrovský titul se Vsetínem a ligová prvenství z Ruska a Švédska.

Spartě se letos nepodařilo ukončit patnáctileté čekání na zisk titulu, ve finálové sérii s obhájcem prvenství Třincem ve čtvrtek prohrála 2:4 na zápasy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, trenér, HC Sparta Praha, Pavel Patera, Patrik Martinec, Extraliga ledního hokeje, Miloslav Hořava, Josef Jandač, Tomáš Hamara, BK Mladá Boleslav, kariéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Patera je novým trenérem Sparty. Jeho asistentem bude Patrik Martinec  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.