Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Trenér Jandač končí na lavičce Sparty. Roky běží, chci si od hokeje odpočinout, říká

Trenér hokejistů Sparty Josef Jandač po prohraném extraligovém finále s Třincem přiznal, že si od hokeje odpočine. Zatím ale neví, na jak dlouho. Cítí, že potřebuje ubrat nohu z plynu. Během pauzy se chce věnovat rodině. Přestože jeho čekání na extraligové zlato trvá, z finálového nezdaru se nehroutí.

„Myslím si, že potřebuju trochu restart“

„Odpočinu si, pověnuju se rodině, nadechnu se a půjdu dál, ale momentálně bez hokeje. Nevím (jak dlouhá pauza bude), uvidíme," řekl Josef Jandač novinářům po domácí prohře 1:2 v šestém finále, po němž Třinec ovládl sérii 4:2 na zápasy.

„Myslím si, že potřebuju trochu restart. Už od šestadvaceti let jsem v dospělém hokeji. Poslední roky prakticky bez pauzy, hodně těžké štace. Podívám se na (hokej) seshora, naberu vítr do plachet. Musím se pověnovat rodině, malinko sundat nohu z plynu a zastavit. Roky běží a potřebuju si taky jednak odpočinout a jednak víc užít rodiny, kterou hokej limituje. Tatínek se vždycky upřednostnil, takže teď se tatínek musí trošku upozadit a pomoct dětem. Potřebují to stejně jako žena," uvedl třiapadesátiletý kouč.

Jeho mužstvo zůstalo opět těsně pod vrcholem. Během trenérské kariéry vybojoval se svými celky čtyři bronzy, z toho dva se Spartou, s níž prohrál i finále v roce 2016 proti Liberci. „Věřím na životní rovnováhu, někde je vám dáno, někde není. Samozřejmě to mrzí, chtěl jsem to se Spartou urvat, ale takový je prostě život. V žádném případě se z toho nehroutím. Někdo to má dané, někdo nemá. Nechci říkat, jestli to mám dané, nebo nemám. V žádném případě nic nebalím, třeba mě to potká v jiných letech," prohlásil Jandač.

VIDEO: Sparta na titul nedosáhla. Potřetí v řadě se raduje Třinec

Sparta v šestém finále finále play off extraligy prohrála na vlastním ledě s Třincem 2:1. Ten tak ovládl sérii 4:2 a získal třetí mistrovský titul v řadě a čtvrtý v klubové historii. Oceláři navázali na triumfy z let 2019 a 2021. V sezoně 2019/20...

„Hráči místo tréninku leželi na kapačkách a někteří měli velký úbytek váhy“

„Poměrně brzy se mi v kariéře podařilo postoupit s Libercem i Budějovicemi do extraligy. Tam jsem si říkal, byl jsem ještě hodně mladý, jak je to všechno hezké a příjemné, jak to všechno jde a klape. Pak se posbíraly nějaké medaile, bronzy. Se Spartou mě mrzí ještě finále s Libercem. V něm jsme dojeli na extrémní počet zraněných hráčů," konstatoval Jandač, jenž byl asistentem trenéra Vladimíra Růžičky při zisku zlata české reprezentace na mistrovství světa v Německu v roce 2010.

„Nakonec i letos jsme měli zdravotní problémy. Třinec asi hrál taky s nějakými zraněními. Vláďa Sobotka měl nataženou šlachu v zápěstí, takže hrál každé utkání s obstřikem, prakticky trénoval jenom s jednou rukou. Davidovi Kašemu praskly šrouby v noze, měl operovanou nohu, dohrál s tím. Tomášek se zranil a vůbec ve finále nenastoupil. Hlavně nás poznamenala střevní viróza, která se prohnala před domácími zápasy. Hráči místo tréninku leželi na kapačkách a někteří měli velký úbytek váhy. Možná i to hrálo nějakou roli, ale na to se v žádném případě nevymlouváme, to k play off patří," mínil Jandač.

Doufá, že se Spartě v budoucnu podaří ukončit čekání na titul, které trvá od roku 2007. „Až teď opadne smutek, řekneme si, že to nebylo špatné. Přeju Spartě, ať se jí to podaří prolomit příští rok, protože teď aspoň nabrala nějaké play off zkušenosti. Třeba se jí to povede," podotkl berounský rodák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, play off, finále, Sparta, Třinec, Jandač, HC Sparta Praha, Josef Jandač, HC Oceláři Třinec, rodina, Bílí Tygři Liberec, Mistrovství světa v ledním hokeji, Madeta Motor České Budějovice, Vladimír Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Jandač končí na lavičce Sparty. Roky běží, chci si od hokeje odpočinout, říká  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.