Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Univerzita Karlova má Palachův pohár! Finále univerzitní ligy přilákalo do Edenu přes 1300 diváků

Hokejisté Univerzity Karlovy zvítězili v rozhodujícím zápase finálové série univerzitní ligy nad plzeňskými Akademiky 5:4 po prodloužení, vyhráli kompletní ročník a získali Pohár Jana Palacha.

Napínavá série a zisk Poháru Jana Palacha v Edenu

Plzeňští akademici postoupili do vyřazovacích bojů z šestého místa po základní části soutěže. Aby postoupili do finále, museli se dostat přes týmy Engineers Prague a Black Dogs Budweis. Tým UK Hockey Prague skončil v tabulce první a do finále si našel cestu přes HC NORTH WINGS Ústí nad Labem a HC Univerzita Palackého v Olomouci.

Finálová série mezi týmy z Prahy a Plzně byla relativně vyrovnaná. První zápas v pražském Edenu vyhrál tým ZČU Akademici Plzeň 3:2 po prodloužení. Ve druhém utkání, které se hrálo na ledě Plzně, se dařilo Pražanům, kteří zvítězili 6:3, aby se série vrátila znovu do Edenu k rozhodujícímu třetímu utkání.

Pondělní utkání přilákalo do pražského Edenu 1359 diváků, kteří sledovali napínavou bitvu a nakonec neuvěřitelný obrat pražských vysokoškoláků. Na 4:4 vyrovnával necelé tři minuty před závěrečnou sirénou David Jindra, a tak se šlo do prodloužení, kde tým UK Hockey Prague obrat dokonal. V čase 63:22 vystřelil pražskému klubu titul a mistrů vysokoškolské ligy a Pohár Jana Palacha Martin Dlabola.

UK Hockey Prague - ZČU Akademici Plzeň 5:4 v prodl. (1:2, 0:0, 3:2 - 1:0)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto UK Hockey Prague

Štítky sport, hokej, školy, univerzitní, finále, Plzeň, Praha, Jan Palach, Univerzita Karlova, HC Škoda Plzeň, Engineers Prague, HC Slovan Ústí nad Labem, Univerzita Palackého v Olomouci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita Karlova má Palachův pohár! Finále univerzitní ligy přilákalo do Edenu přes 1300 diváků  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.