Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejisté Sparty zvládli i druhé semifinále, doma porazili Motor 5:1

Hokejisté Sparty porazili ve druhém semifinále play off extraligy České Budějovice 5:1 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:0. Gólem a asistencí se pod vítězství Pražanů, kteří v play off doma ještě neprohráli, podepsali Michal Řepík, David Tomášek a Filip Chlapík. Boj o postup do finále pokračuje ve čtvrtek na jihu Čech.

Do sestavy domácích se po dvouzápasovém trestu vrátil ruský útočník Stoljarov a trenéři Pražanů tak pozměnili složení hned dvou formací. Zpět složili i útok Tomášek - Vitouch - Chlapík, jenž se výrazně podepsal pod postup Sparty do semifinále přes Liberec.

V první třetině však byli střelecky aktivnější hosté, domácí ale soupeře vyučili z produktivity. V 7. minutě byli blízko prvnímu gólu Jihočeši. Puk, který prošel Hudáčkovi mezi betony, však dokázal včas odvrátit Němeček a následně trefil Gulaš tyč.

Ještě, než byla přerušená hra, se ale prosadili Pražané. Obránce Polášek našel před brankou volného Řepíka a kapitán Sparty si připsal první gól v play off. Poté mohl vyrovnat Vráblík, slovenský gólman ve službách domácích ale jeho pokus vyrazil a v závěru první části navýšil vedení favorita důrazný Thorell.

Do druhé třetiny vstoupili domácí mnohem aktivněji a hned na začátku mohl jejich vedení navýšit Chlapík, Hrachovina byl ale pozorný. Českobudějovický gólman poté svůj tým podržel ještě několikrát. Ve 30. minutě se vyznamenal i jeho protějšek Hudáček, jenž lapačkou zlikvidoval Štencelovu střelu. Velkou šanci duel zdramatizovat měl poté Motor v početních výhodách, dva po sobě jdoucí fauly Řepíka ale nevyužil.

Hned na začátku závěrečné dvacetiminutovky ale překvapil Hudáčka vyjetím zpoza branky Gulaš a snížil na 1:2 z pohledu hostů. Sparta však následnou zvýšenou aktivitu soupeře otupila dvěma góly v rozmezí 50 sekund. Nejprve se přesně trefil Moravčík, poté zakončil do prázdné branky Tomášek.

Následně se na ledě začalo i trochu jiskřit a Sparta bleskově využitou přesilovkou pět na tři vedení navýšila, když Strmeně, který ve 47. minutě nahradil Hrachovinu, překonal Chlapík. Další gól již více než 12 tisíc diváků v O2 areně nevidělo, i když domácí hráli ještě několik přesilovek.

HC Sparta Praha - HC Motor České Budějovice 5:1 (2:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Řepík (Polášek, T. Pavelka), 19. E. Thorell (Horák), 45. Moravčík (Řepík), 46. Tomášek (Němeček, Chlapík), 49. Chlapík (Tomášek) - 41. Gulaš (M. Hanzl, Vráblík). Rozhodčí: Hradil, Šindler - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 12.116. Stav série: 2:0.

Sparta: J. Hudáček - Němeček, Matuškin, Polášek, T. Pavelka, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, Forman - Tomášek, Vitouch, Chlapík - Šmerha, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Stoljarov, Buchtele. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

České Budějovice: Hrachovina (47. Strmeň) - Percy, Piskáček, Bučko, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Štich - Gulaš, Pech, Vondrka - Valský, J. Novotný, Pouzar - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - J. Ondráček, Koláček, Holec. Trenér: Modrý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky hokej, extraliga, play off, semifinále, Sparta, České Budějovice, AC Sparta Praha, Madeta Motor České Budějovice, Filip Chlapík, Michal Řepík, David Tomášek, SK Dynamo České Budějovice, Česko, hokejista, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty zvládli i druhé semifinále, doma porazili Motor 5:1  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.