Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Pražské peklo pro Liberec. Sparta nad Tygry vyhrála i druhý zápas čtvrtfinálové série

Hokejisté Sparty porazili ve druhém čtvrtfinále play off extraligy Liberec 3:2 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:0. Všechny branky padly v první třetině, o vítěznou trefu Pražanů se postaral David Tomášek. Série pokračuje v pátek a v sobotu v Liberci.

Severočeši po pondělním debaklu vstoupili do utkání aktivně a již na začátku druhé třetiny mohl otevřít skóre Ordoš, nedokázal však ideálně zakončit. Domácí rychle srovnali hru, ale inkasovali jako první. Sparta dostala trest za příliš mnoho hráčů na ledě a úvodní přesilovku utkání využil Šmíd, který projel celé hřiště a překonal Machovského.

O minutu později ale hráli v šesti i hosté a Pražané bleskově vyrovnali. Sobotka ukončil přesilovku již po třinácti sekundách. Ve 13. minutě připravil přesnou křížnou přihrávkou Matuškin gól pro Němečka a Sparta vedla. Vzápětí šli navíc Tygři do tří, a přestože 59 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku domácí nedokázali využít, ještě než se první z vyloučených Šír zapojil do hry, prosadil se důrazný Tomášek.

Hosté ale ještě v první třetině v přesilovce snížili, když za ležícího Machovského dotlačil v přesilovce puk Vlach. Rozhodčí Lacina gól uznal navzdory předcházejícímu kontaktu Ordoše s brankářem Sparty a trenérské výzvě domácích. Za střet podle rozhodčích mohl bek Sparty Jurčina.

Ve 24. minutě mohli zvýšit vedení domácích Sobotka s Řepíkem, kteří se dostali sami před Kváču. Gólman Liberce ale pokus kapitána Sparty vyrazil. Emoce ve druhé části výrazně poklesly, více šancí skórovat měli Pražané, Kváča ale chytal spolehlivě.

Na začátku třetí části mohl přidat čtvrtý gól Chlapík, ani nejproduktivnější hráč základní části ale libereckého brankáře nepřekonal. Oba týmy se snažily hlavně neudělat chybu a nenabídnout soupeři výraznou příležitost. Těsnou výhru nakonec Sparta udržela a připsala si devátou výhru za sebou včetně závěru základní části.

Hokejisté Sparty deklasovali na úvod čtvrtfinále Liberec 7:0. Zářil Tomášek

Hokejisté Sparty porazili v prvním čtvrtfinálovém utkání play off extraligy Liberec 7:0 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 1:0. Dvěma brankami a třemi asistencemi se pod výhru Sparty podepsal David Tomášek, čtyři asistence nasbíral...

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:2 (3:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Sobotka (Moravčík, Šmerha), 13. Němeček (Matuškin, Horák), 15. Tomášek - 8. Šmíd (Kváča), 17. J. Vlach (Zachar, P. Jelínek). Rozhodčí: Šír, Lacina - Brejcha, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:2. Diváci: 9514. Stav série: 2:0.

Sparta: Machovský - Matuškin, Němeček, T. Pavelka, Polášek, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, Forman - Tomášek, D. Vitouch, Chlapík - Šmerha, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Stoljarov, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Liberec: Kváča - M. Ivan, Šmíd, Kolmann, Rosandič, Melancon, Aubrecht - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - Zachar, Filippi, Ordoš - Klepiš, Gríger, Faško-Rudáš - A. Najman, Šír, Rychlovský - Trenér: Augusta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, čtvrtfinále, Sparta, Liberec, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, David Tomášek, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské peklo pro Liberec. Sparta nad Tygry vyhrála i druhý zápas čtvrtfinálové série  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.