Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisté Sparty deklasovali na úvod čtvrtfinále Liberec 7:0. Zářil Tomášek

Hokejisté Sparty porazili v prvním čtvrtfinálovém utkání play off extraligy Liberec 7:0 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 1:0. Dvěma brankami a třemi asistencemi se pod výhru Sparty podepsal David Tomášek, čtyři asistence nasbíral nejproduktivnější hráč základní části Filip Chlapík a čtyři body si připsal i Erik Thorell. Série pokračuje v úterý opět v pražské O2 areně.

Pražané do vyřazovacích bojů vstoupili třináct dnů po konci základní části, dlouhá pauza na nich ale v úvodu nebyla znát. Liberecký brankář Kváča musel řešit nebezpečnější situace než jeho protějšek Machovský, na kterého pro začátek play off vsadila Sparta.

Severočeši sice měli ideální šanci otevřít skóre v přesilových hrách, vyloučení Horáka ani Jurčiny ale nevyužili. Šestnáct sekund před koncem první třetiny šla do vedení Sparta. Poláškova střela se odrazila od mantinelu zpět před branku a Forman puk pohotově dorazil za záda vyjetého Kváči.

V úvodu druhé části hosté srovnali s domácími herně krok a ve 28. minutě mohl vyrovnat Ivan. Machovský ale jeho šanci zlikvidoval. Následně Tygry srazila nedisciplinovanost. Rosandičův faul potrestal Tomášek a stejný hráč ve 36. minutě po rychlé Chlapíkově přihrávce od mantinelu přidal i třetí branku.

Poté mohl při hře čtyři na čtyři snížit Melancon, ani on ale recept na Machovského nenašel. Sparta duel definitivně rozhodla v přesilových hrách v poslední minutě druhé třetiny. Nejprve potrestal Kolmannův faul již po třech vteřinách Thorell, po další šarvátce hráli Pražané dokonce v pěti proti třem a Tomášek připravil pátý gól pro Sobotku.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili Pražané trochu lehkovážně. Nejprve nevyužili pokračující klasickou početní výhodu, poté se do velkých šancí dostali Birner, Faško-Rudáš a nakonec musela Machovskému pomoct tyčka.

Místo snížení se ale prosadil Stoljarov a dal první gól po příchodu do Sparty. Zápas se v poklidu dohrál a Pražané si v součtu s vydařeným závěrem základní části připsali osmou výhru v řadě, kterou ještě podtrhl Thorell 16 sekund před koncem.

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. Forman (Polášek, Jurčina), 31. Tomášek (E. Thorell, Chlapík), 36. Tomášek (Chlapík), 40. E. Thorell (Tomášek, Chlapík), 40. Sobotka (Tomášek, E. Thorell), 46. Stoljarov (Tomášek, Chlapík), 60. E. Thorell (Horák). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. Diváci: 8842. Stav série: 1:0.

Sparta: Machovský - Němeček, Matuškin, T. Pavelka, Polášek, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, Forman - Tomášek, D. Vitouch, Chlapík - Šmerha, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Stoljarov, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Liberec: Kváča (41. J. Pavelka) - M. Ivan, Šmíd, Kolmann, Rosandič, Melancon, Derner - Klapka, P. Jelínek, J. Vlach - Birner, Filippi, Zachar - Klepiš, Gríger, Ordoš - A. Najman, Šír, Rychlovský - Faško-Rudáš. Trenér: Augusta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky Hokej, extraliga, play off, čtvrtfinále, Sparta, Liberec, AC Sparta Praha, David Tomášek, FC Slovan Liberec, Erik Thorell, Filip Chlapík, hokejista, O₂ arena, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty deklasovali na úvod čtvrtfinále Liberec 7:0. Zářil Tomášek  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.