Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejisté Sparty porazili Karlovy Vary 4:1. Vítěznou sérii natáhli na pět zápasů

Hokejisté třetí Sparty vyhráli v 58. kole extraligy v Karlových Varech 4:1 a natáhli vítěznou sérii na pět zápasů. Shodně gólem a asistencí se na tom podíleli obránce Michal Moravčík a útočník Miroslav Forman, nejproduktivnější hráč soutěže Filip Chlapík zaznamenal dvě asistence. Třináctá Energie naopak potřetí za sebou nebodovala a neodvrátila hrozbu baráže.

V úvodním dějství se hrál ofenzivní hokej z obou stran. Hned v úvodní minutě se nebezpečnou střelou prezentoval hostující Dvořák. V 6. minutě jen díky výbornému přesunu gólmana Lukeše nedokázal Šmerha trefit odkrytou část domácí branky. Karlovy Vary se dostaly ke slovu díky první přesilovce, ale Kohout ani Flek z bezprostřední blízkosti nedokázali překonat rovněž pozorného Machovského. Když ani Vitouch po chybě karlovarské obrany nepřekonal ze samostatného úniku domácího gólmana, šlo se do šaten za bezbrankového stavu.

Ve 23. minutě byl blízko vedoucí brance Koblasa, ale proti byl levý beton Machovského a ani tutovka Rachůnka o minutu později se neujala. Postupně ale aktivitu opět přebírali hosté a výsledkem byla ve 26. minutě vedoucí branka, poté co Horák v předbrankovém prostoru tečoval Moravčíkovo nahození. Po obdržené brance byl o chvíli později za držení vyloučen Dlapa a Sparta svoji první přesilovku díky Formanově důslednosti ve 27. minutě zužitkovala.

Poslední dvacetiminutovka byla zcela v režii hostů. Ve 41. minutě dostali po vyloučení Kulicha a Plutnara možnost hrát 28 sekund přesilovku pět na tři, sice ji nevyužili, ale ve 43. minutě se v klasické přesilovce přesně z prostoru mezi kruhy potřetí trefil Moravčík. Navíc ve 47. minutě se po chybě karlovarských obránců na útočné modré čáře dostal k puku Dvořáček a samostatný nájezd proměnil nekompromisní střelou ve čtvrtou branku.

Nakonec se gólu dočkali i Západočeši, radost Machovskému z čistého konta pokazil v 55. minutě po přesné nahrávce Fleka Rachůnek.

Hlasy trenérů po utkání:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): „Myslím, že začátek utkání byl vyrovnaný, možná že jsme si ve druhé polovině první třetiny vytvořili trošku větší tlak a větší šance. Paradoxně ve druhé třetině, kdy jsme měli nejlepší pasáž a vytvořili jsme si tam vyložené šance, ze kterých jsme měli skórovat a nebyli jsme produktivní, tak nás Sparta potrestala a z jednoho shozeného kotouče využila dvě přesilové hry a bylo pro nás v podstatě po zápase. Dnes nám chyběla produktivita, chyběly nám branky a potom nám chybí body. Hráčům se nedá nic vytknout, upřít snaha, nechali na ledě co mohli, ale Sparta dnes byla lepší a proto vyhrála. Bohužel musíme se rvát dále, musíme udělat všechno pro to, a by jsme tu sezonu zakončili nejlépe jak to půjde. Musíme se prostě rvát dál."

Josef Jandač (Sparta): „Bojujeme samozřejmě o čtyřku a Karlovy Vary také o své umístění, proto byl začátek takový rozkouskovaný. My jsme tam měli sem tam nějakou situaci, ale Vary také vždy zahrozily. Myslím, že na naší stranu to překlopil první gól, když předtím výborný Machovský chytil vyložené šance domácích a dal nám šanci na výhru. Tím, že jsme dali první gól a využili jsme první přesilovku, tak jsme dali základ pro vítězství. Několikrát jsme tady zažili, že jsme měli dobře rozehraný zápas a Vary to vždycky otočily, tak jsme rádi, že jsme zvládli i poslední třetinu a dotáhli to do tří bodů."

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 55. T. Rachůnek (Flek, T. Mikúš) - 26. R. Horák (Moravčík, T. Pavelka), 27. M. Forman (Z. Doležal, Chlapík), 43. Moravčík (Chlapík, M. Forman), 47. Dvořáček. Rozhodčí: R. Svoboda, Šindel - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Diváci: 3237.

Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, M. Rohan, Parkkonen, Dlapa, Pulpán, D. Mikyska, Weinhold - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - Vondráček, Hladonik, Kulich - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Jiskra, Průžek. Trenér: Pešout.

Sparta: Machovský - Tomáš Dvořák, Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Němeček, Moravčík, M. Jandus - Tomášek, Chlapík, Buchtele - Řepík, Sobotka, M. Forman - Z. Doležal, R. Horák, Šmerha - Dvořáček, D. Vitouch, J. Strnad. Trenéři: M. Hořava a Jandač.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky sport, hokej, Sparta, Karlovy Vary, HC Energie Karlovy Vary, AC Sparta Praha, Miroslav Forman, Michal Moravčík, Filip Chlapík, hokejista, Tomáš Dvořák, Josef Jandač, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty porazili Karlovy Vary 4:1. Vítěznou sérii natáhli na pět zápasů  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.