Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sparta prohrála s Vítkovicemi 2:3 po nevydařených nájezdech. Vítězný gól vstřelil Rostislav Marosz

Hokejisté Sparty podlehli v utkání 54. kola extraligy týmu Vítkovic 2:3 po samostatných nájezdech. Ostravané v metropoli dvakrát prohrávali, Dominik Lakatoš však vyrovnal v čase 58:54 a v nájezdech rozhodl Rostislav Marosz. Po dvou bodech shodně za gól a nahrávku zaznamenali domácí bek Maxim Matuškin a útočník Vladimír Sobotka, ale i hostující útočník Jan Hruška. Ostravané vyhráli potřetí za sebou.

Návrat olympioniků

V sestavě domácích nechyběli olympionici včetně v Pekingu nevyužitého náhradníka Tomáška, jenž dnes prožil premiéru po návratu do týmu Pražanů z Chabarovsku, a to rovnou v první útočné formaci právě s reprezentanty Řepíkem a Sobotkou.

První velké šance přišly hned ve třetí minutě. Bernovský prověřil pozornost Hudáčka, na druhé straně si vedl stejně dobře Dolejš proti Řepíkovi. Na začátku šesté minuty se proti pravidlům provinil Kovář a sparťané trestali - hříšníka poslal přesně po polovině jeho trestu zpátky do hry Sobotka.

Další šanci nevyužil Řepík. Následovala opět početní výhoda sparťanů, v níž mohli zvýšit Sobotka a Tomášek, jenže Dolejš byl proti. Hosté pak přežili bez úhony i třetí oslabení v úvodním dějství a když už byli v plné počtu, Fridrich zaměstnal Hudáčka.

Hudáček vyrovnal

Slovenský gólman si poradil i v úvodu druhé části proti Plášilovi, následně si zahráli přesilovku poprvé také Ostravané. Bernovský pálil ale jen do Hudáčka. V souboji gólmanů však nijak nezaostával ani Dolejš, jenž se vytáhl v polovině základní hrací doby proti Chlapíkovi.

Ostravané hráli v krátké sledu za sebou dvě přesilovky, po nich se v početní převaze ocitla i Sparta, ale stavem pohnul až při plném počtu hráčů na ledě Hruška, jenž 46 sekund před vypršením druhé třetiny překonal bekhendem Hudáčka a vyrovnal.

Pražští hokejisté výhru ztratili v závěru

Sparťané si vzali vedení zpět ve 44. minutě díky Matuškinovi, jenž prostřelil Dolejše v přesilovce. Další šanci nevyužil aktivní Tomášek, jenž si u obou branek Pražanů připsal asistenci. S blížícím se závěrem přibývaly šance na straně hostů. V 58. minutě se ještě nepovedlo vyrovnat Dejovi, ale pak při hře bez gólmana poslal duel do prodloužení Lakatoš.

Hosté si v čase 59:40 situaci zkomplikovali špatným střídáním, další z mnoha oslabení už ale přečkali bez úhony. Z devíti nájezdů pak uspěl jako jediný ve čtvrté sérii Marosz.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branka a nahrávky: 7. Sobotka (Tomášek, Matuškin), 44. Matuškin (Sobotka, Tomášek) - 40. J. Hruška (Koch), 59. Lakatoš (J. Stehlík, J. Hruška), rozhodující sam. nájezd Marosz. Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - Frodl, Bohuněk.

Vyloučení: 3:7, navíc Moravčík - Flick oba 5 min.

Využití: 2:0.

Diváci: 5932 (omezený počet).

Sparta: J. Hudáček - Němeček, Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina - Řepík, Sobotka, Tomášek - Z. Doležal, Chlapík, M. Forman - Šmerha, D. Vitouch, Prymula - Dvořáček, Stoljarov, J. Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Solovjov, J. Stehlík, Pedan, L. Kovář, Koch, Plášil - Lindberg, Marosz, M. Kalus - Lakatoš, J. Hruška, Dej - Fridrich, Flick, R. Bondra - Lednický, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky hokej, Sparta, prohra, sport, Praha, HC Sparta Praha, Rostislav Marosz, HC Vítkovice Ridera, Vladimír Sobotka, Jan Hruška, Tomáš Dvořák, Dominik Lakatoš, Amur Chabarovsk, Peking

Sparta prohrála s Vítkovicemi 2:3 po nevydařených nájezdech. Vítězný gól vstřelil Rostislav Marosz  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.