Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta porazila Karlovy Vary 4:3. Po čtvrté výhře za sebou jsou pražští hokejisté na šestém místě

Hokejisté Sparty v dohrávce 43. kola extraligy porazili Karlovy Vary 4:3. Pražané zvítězili počtvrté v řadě a posunuli se na šestou příčku tabulky. Na čtvrtou Plzeň chybějí svěřencům trenérského dua Josef Jandač, Miloslav Hořava čtyři body, oproti Indiánům však mají zápas k dobru. Hosté prohráli třetí z posledních čtyř duelů a zůstali jedenáctí.

Ostrý start

Utkání v O2 areně začalo zostra. Už po 20 sekundách vyzval hostující Plutnar ke skórování Kulicha, sedmnáctiletý útočník ale odkrytou Hudáčkovu branku minul. Z protiakce udeřila Sparta. Pavelkovu přihrávku si před brankou našel osamocený Doležal a bez problémů překonal Lukeše.

Energie se po inkasovaném gólu dostávala do hry pomalu a šance si vytvářela jen stěží. Přesto hosté dokázali zásluhou Rachůnkovy nenápadné akce vyrovnat. Třicetiletý útočník nachytal Hudáčka nahozením prakticky z brankové čáry a vstřelil 11. gól v sezoně.

Druhá třetina začala opatrněji. V 26. minutě využil zmatku v karlovarských řadách Šmerha a uháněl sám na Lukeše, gólman hostů si však s jeho únikem dokázal poradit a udržel nerozhodný stav.

Vedoucí branky se domácí dočkali v 36. minutě, individuální akci Kašeho zakončil z hranice brankoviště Horák. Hned po minutě a půl sparťané odskočili na rozdíl dvou gólů. Kohoutovo vyloučení potrestal Thorell, jenž z pravého kruhu potřetí prostřelil Lukeše.

Praha bude hostit svátek hokeje. Chystají se zápasy pod širým nebem

Jaromír Jágr už loni v červenci na tiskové konferenci potvrdil, že chystá hokejové zápasy pod širým nebem. Mělo se hrát loni v prosinci pod sjezdovkou ve Špindlerově Mlýně. Akce byla nejprve dvakrát odložena a po změně termínu se hokejový svátek...

Dva závary

V 47. minutě Karlovarští v přesilové hře zamkli protivníka v obranném pásmu a po dvou závarech před Hudáčkem se dočkali snížení. Z dorážky přiblížil Západočechy na rozdíl jediné branky Černoch.

Sparta v 55. minutě odskočila zásluhou Kašeho dorážky na 4:2, o pouhých deset vteřin později ale karlovarští hokejisté opět snížili na rozdíl jediného gólu. V nepřehledné situaci před Hudáčkovou brankou se nejlépe zorientoval útočník Beránek a vykřesal hostům naději. Srovnat již Západočeši nedokázali a prohráli třetí z posledních čtyř zápasů.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Z. Doležal (T. Pavelka), 37. R. Horák (D. Kaše), 38. E. Thorell (T. Pavelka, Chlapík), 55. D. Kaše (Z. Doležal, Moravčík) - 13. T. Rachůnek (Kulich, Dlapa), 47. Černoch (Kohout, T. Vondráček), 56. O. Beránek (Hladonik).

Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5.

Využití: 1:2.

V oslabení: 1:0.

Diváci: 1000 (omezený počet).

Sparta: J. Hudáček - Tomáš Dvořák, Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Moravčík, M. Jandus, Mikliš - D. Kaše, R. Horák, E. Thorell - Z. Doležal, Chlapík, M. Forman - Šmerha, D. Vitouch, Prymula - Dvořáček, Stoljarov, J. Strnad. Trenéři: Jandač a Hořava.

Karlovy Vary: Š. Lukeš - M. Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen, Mikyska, Weinhold - T. Rachůnek, T. Mikúš, Kulich - O. Beránek, Hladonik, T. Vondráček - Koblasa, Černoch, Kohout - Průžek, Jiskra, Osmík. Trenér: Pešout.

Jaromír Jágr slaví padesátiny. Věřil jsem tomu, že mi Bůh něco dal, říká

O hokejovém útočníkovi Jaromíru Jágrovi poprvé vyšel článek v novinách, když mu bylo 11 let. Hvězdou první velikosti se stal ještě jako teenager. Od té doby vyhrál prakticky vše, co se dalo v čele s olympijským zlatem, dvěma tituly mistra světa a...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky hokej, Sparta, výhra, sport, Karlovy Vary, Praha, AC Sparta Praha, HC Energie Karlovy Vary, hokejista, FC Viktoria Plzeň, Miloslav Hořava, Josef Jandač, černoši, HC Sparta Praha, Tomáš Dvořák

Sparta porazila Karlovy Vary 4:3. Po čtvrté výhře za sebou jsou pražští hokejisté na šestém místě  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.