Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sparta dál vítězí. Na domácím ledě porazila Plzeň 5:3

Hokejisté pražské Sparty zdolali v dohrávce 50. kola extraligy doma Plzeň 5:3 a díky šesté výhře z posledních sedmi zápasů si upevnili sedmé místo. Pražané sice prohrávali už 1:3, do konce druhé třetiny ale vyrovnali a v závěrečném dějství výsledek otočili. Po dvou gólech vítězů dali David Vitouch a Filip Chlapík, který se s 28 trefami osamostatnil v čele tabulky střelců před Michalem Bulířem z týmu soupeře. Čtvrtá Plzeň, za kterou si připsal dvě branky a asistenci Filip Suchý, neuspěla poprvé po sérii čtyř vítězství.

Plzeň měla z uplynulých čtyř zápasů skóre 10:1 a v O2 areně se ujala vedení v 5. minutě, kdy se po Kindlově střele od modré čáry prosadil z dorážky Přikryl. Za 41 sekund zakončil Matuškinovu akci zblízka Vitouch a vyrovnal. Gólman Pavlát po dvou čistých kontech za sebou inkasoval a jeho neprůstřelnost skončila po 157 minutách a 42 sekundách. Sparta se následně ubránila při Šmerhově vyloučení a potom zahrozili Forman s Chlapíkem.

Velkých šancí úvodní dějství ale moc nenabídlo. Druhé bylo daleko rušnější. Hned v úvodu při Mertlově vyloučení předvedl sólo Chlapík, ale ztroskotal na Pavlátovi. Vzápětí na druhé straně převedl v oslabení průnik zakončený úspěšným blafákem do bekhendu Suchý a vrátil Indiánům vedení.

Ve 26. minutě neuspěl s průnikem proti plzeňskému brankáři Horák a přesně v polovině prostřední třetiny hosté zvýšili. Přikryl vybruslil zpoza branky, po jeho pokusu zůstal puk ležet za Machovským, kde se ho snažili dotlačit Bulíř se Suchým, kterému byl gól připsán.

Ve 32. minutě po dalším rychlém výpadu Sparty Thorell minul branku, ale o chvilku později už volný Horák proměnil Kašeho přihrávku zpoza branky. Pražané se ubránili při Chlapíkově vyloučení a v 38. minutě při dalším Mertlově trestu hned po čtyřech sekundách vyrovnali. Po Pavelkově přihrávce se trefil Chlapík.

Na začátku třetí třetiny Plzeň odolala při Graňákově trestu a vrátit Plzni vedení mohl Mertl, který jel sám na Machovského, ale střelu na vyrážečku si sparťanský gólman pohlídal. Udeřila naopak v 50. minutě Sparta, která se poprvé v utkání dostala do vedení a už ho nepustila. Šmerha svojí třetí asistencí v utkání nabil mezi kruhy Vitouchovi, který prostřelil Pavláta a připsal si druhou branku v utkání. Vyrovnat se nepodařilo ve dvou šancích v rychlém sledu Schleissovi. Výsledek potvrdil 62 sekund před koncem při power play Chlapík.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. D. Vitouch (Matuškin, Šmerha), 32. R. Horák (D. Kaše, E. Thorell), 38. Chlapík (R. Horák), 50. D. Vitouch (Šmerha, Prymula), 59. Chlapík - 5. F. Přikryl (J. Kindl, F. Suchý), 22. F. Suchý, 30. F. Suchý (F. Přikryl). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sparta: Machovský - Němeček , Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina - D. Kaše, R. Horák, E. Thorell - Z. Doležal, Chlapík, M. Forman - Šmerha, D. Vitouch, Prymula - Dvořáček, Stoljarov, J. Strnad. Trenér: Jandač.

Plzeň: Pavlát - J. Holý, L. Kaňák, Kremláček, Graňák, J. Kindl, Budík, Kvasnička - Dufek, Mertl, M. Lang - F. Přikryl, Bulíř, F. Suchý - Schleiss, Kodýtek, Blomstrand - Malát, G. Thorell, M. Marcel. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Plzeň, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, Filip Chlapík, Filip Suchý, Michal Bulíř, HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, Tomáš Dvořák, O₂ arena

Sparta dál vítězí. Na domácím ledě porazila Plzeň 5:3  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.