Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta deklasovala Litvínov. Na ledě chemiků vyhrála 5:0

Hokejisté třináctého Litvínova podlehli v 52. kole doma Spartě 0:5, potřetí za sebou nebodovali a prohráli osmý z posledních devíti zápasů. Pražané se díky páté výhře z posledních šesti duelů posunuli z 8. na 7. místo. Gólem a dvěma asistencemi k tomu přispěl útočník Filip Chlapík, který se s 55 body posunul do čela produktivity před Michala Bulíře z Plzně a s 26 trefami se mu vyrovnal na první pozici mezi kanonýry. Slovenský gólman Július Hudáček udržel ve svém prvním vystoupení od začátku po příchodu z Dinama Riga z KHL čisté konto.

Litvínov nastoupil na první třetinu ve speciálních dresech v rámci 4. ročníku Vlasatého zápasu, ty půjdou následně do dražby jako jedna ze součástí příspěvku na pomoc čtrnáctileté Elišce Valentové z Děčína, která prochází onkologickou léčbou a kvůli ní přišla o vlasy.

Sparta se ubránila v prvním oslabení po Strnadově vyloučení a sama při něm v sedmé minutě zahrozila díky Chlapíkově střele. Potom nevyužili početní výhodu Pražané při Havelkově pobytu na trestné lavici, ale v čase 10:29 už se radovali z vedoucí branky. Thorellův pokus tečoval před Godlou Kaše a radoval se z branky po dvacetizápasovém půstu poprvé od 2. listopadu. Gólman Hudáček, který nastoupil za Spartu podruhé, ale poprvé duel zahajoval, odolával i při vyloučení Šmerhy.

Ve 24. minutě si při Fronkově vyloučení poradil Godla s Chlapíkovým zakončením. Po polovině utkání měli v rychlém sledu možnosti Horák z přečíslení a Forman, který ve 33. minutě už další možnost proměnil. Chlapík mu přenechal puk na levém kruhu a Forman se trefil k protější tyči. Následně se Litvínov ubránil při Hüblově trestu a ve 37. minutě mohl snížit Zdráhal, ale Hudáček si s jeho střelou z levého kruhu poradil.

V úvodu třetí třetiny nepomohlo Litvínovu ke gólu ani Matuškinovo vyloučení. Ve 48. minutě mohl zvýšil náskok Sparty Kaše. Severočeši se neprosadili ani při Vitouchově trestu a v čase 52:14 zvýšil po Doležalově přihrávce zpoza branky Chlapík. V 55. minutě se ještě během sedmi sekund prosadili Strnad a Doležal.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 11. D. Kaše (E. Thorell), 33. M. Forman (Chlapík, Moravčík), 53. Chlapík (Z. Doležal, Matuškin), 55. J. Strnad (T. Pavelka, Stoljarov), 55. Z. Doležal (Chlapík, M. Forman). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Pešek, Malý. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Litvínov: Godla - Irving, D. Kolář, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - P. Svoboda, M. Sukel, P. Straka - Fronk, V. Hübl, M. Chalupa - Havelka, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Sparta: J. Hudáček - Němeček , Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina - D. Kaše, R. Horák, E. Thorell - Z. Doležal, Chlapík, M. Forman - Šmerha, D. Vitouch, Prymula - Dvořáček, Stoljarov, J. Strnad. Trenér: Jandač.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto E. Beneš, HC VERVA Litvínov

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Litvínov, HC Verva Litvínov, AC Sparta Praha, Filip Chlapík, Július Hudáček, FC Viktoria Plzeň, Kontinentální hokejová liga, Riga, Michal Bulíř, HC Sparta Praha, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta deklasovala Litvínov. Na ledě chemiků vyhrála 5:0  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.