Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výhru Sparty v Mladé Boleslavi 4:1 okořenila bitka Dvořáčka s Jánošíkem

Hokejisté Sparty zvítězili v 51. kole extraligy v Mladé Boleslavi 4:1. Gólem a nahrávkou se na jejich triumfu podílel útočník Filip Chlapík a 27 zákroky brankář Matěj Machovský. Pražané naplno bodovali ve čtvrtém z posledních pěti zápasů a upevnili si osmé místo. Naopak Bruslařský klub prohrál popáté v řadě a zůstal devátý.

V úvodu byli nebezpečnější domácí, Machovský si však mimo jiné poradil i se střelou Kotaly. Sparta se ujala vedení v 11. minutě v přesilové hře, po ráně z kruhu se prosadil Chlapík. Brzy poté mohl přidat i druhou trefu v utkání, jeho pokus z mezikruží ale Krošelj kryl.

Blízko srovnání se ocitl Najman, jenže zblízka minul. Několik příležitostí si Bruslařský klub vytvořil i v početní výhodě, Machovský byl však proti.

To Sparta ukázala domácím efektivitu, když využila i druhou přesilovku, a to po pouhých 11 vteřinách. Chlapík na hranici brankoviště nahrál Horákovi, který jen nastavil hůl a pohodlně skóroval. Druhou asistenci večera zaznamenal bek Matuškin.

Necelé dvě minuty po začátku druhé třetiny hosté opět udeřili. Obránce Tomáš Dvořák zachytil vyhození Pláňka, napřáhl a překonal Krošelje. Následně útočník Pražanů Forman po otočce zblízka vypálil vedle.

V 28. minutě zvýšil na 4:0 Moravčík, který vyhnal z branky Krošelje. Gólman Růžička se uvedl zneškodněním samostatného úniku Kašeho.

V polovině druhé třetiny se z dorážky přímo před Machovským neprosadili Moravec ani Stránský. Sparťanský brankář se zaskvěl i proti Pláňkově dělovce v přesilovce.

Závěr prostředního dějství zpestřila bitka mezi domácím Jánošíkem a hostujícím Dvořáčkem, kterou zadák Mladé Boleslavi ovládl. Odměnou mu byl potlesk diváků vestoje.

Rovněž do poslední části málem Sparta vstoupila gólem, jenže Kaše nastřelil břevno. Pětadvacetiletý útočník čeká na extraligový gól už 20 utkání. Hosté nepřidali branku ani v dalších dvou přesilovkách i proto, že Šmerha netrefil zcela odkrytou branku.

Naopak domácí početní výhodu využili. Kapitán Ševc 36 vteřin před koncem utkání připravil Machovského o druhou nulu v sezoně.

Středočeši doma prohráli počtvrté za sebou. Pražané zdolali Mladou Boleslav v tomto extraligovém ročníku potřetí ze čtyř zápasů, počátkem ledna ji v O2 areně rozstříleli 7:0.

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 60. Ševc (Pláňek, Bičevskis) - 11. Chlapík (Matuškin, E. Thorell), 18. R. Horák (Chlapík, Matuškin), 22. Tomáš Dvořák, 28. Moravčík (Z. Doležal, M. Forman). Rozhodčí: Kika, Šindel - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:4, navíc Jánošík - Dvořáček oba 5 min. Využití: 1:2. Diváci: 1000 (omezený počet).

Mladá Boleslav: Krošelj (28. J. Růžička) - Ševc, Jánošík, Pláněk, D. Moravec, Fillman, Lintuniemi - A. Raška, Fořt, D. Šťastný - Kantner, Kotala, Bernad - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Závora, Bičevskis, J. Stránský - od 21. navíc Grim. Trenér: R. Rulík.

Sparta: Machovský - Němeček , Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Tomáš Dvořák, Moravčík, Jurčina - D. Kaše, R. Horák, E. Thorell - M. Forman, Chlapík, Z. Doležal - Šmerha, D. Vitouch, Prymula - Dvořáček, Stoljarov, J. Strnad. Trenér: Jandač.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BK Mladá Boleslav

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Mladá Boleslav, AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, Filip Chlapík, Matěj Machovský, Tomáš Dvořák, Ludvík Bohumil Kašpar, HC Sparta Praha, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhru Sparty v Mladé Boleslavi 4:1 okořenila bitka Dvořáčka s Jánošíkem  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.