Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V kabině Sparty byl potvrzený covid. Tým odložil dva zápasy

Druhý PCR test, který ve třech dnech podstoupili hokejisté pražské Sparty, vykázal podle informací holešovického klubu pozitivní výsledky. Podle mluvčího jsou pozitivní hráči, kterým nebylo dobře už dříve. Sparťané podstoupí karanténní opatření nařízené Hygienickou stanicí hlavního města Prahy. Počet pozitivních členů týmu zatím není známý.

Pozitivní jsou hráči, kterým nebylo dobře už dřív

Tým HC Sparta Praha trápila rozsáhlá viróza už v uplynulých dvou zápasech proti Hradci Králové a Liberci, kdy hned několik hráčů nemohlo kvůli zdravotnímu stavu nastoupit.

Po sobotním testování se pražští hokejisté rozhodli pro opětovné testování také v pondělí, kdy testy napodruhé odhalily pozitivní případy. „Jde o hráče, kterým nebylo dobře už dříve. V době prokázání byli doma a tam také zůstali,“ uvedl pro Pražskou Drbnu mluvčí HC Sparta Praha Marek Táborský, ale nesdělil konkretní počet pozitivních členů týmu. „Nemáme ještě vyhodnocené všechny testy,“ uvedl dnes před půl dvanáctou.

První Bulhar v extralize: Chci se živit hokejem a dostat se co nejvýš, říká Nino Tomov

Nino Tomov je sedmnáctiletý hokejista, který před čtyřmi lety přišel ze Sofie do Prahy a začátkem letošního října nastoupil za pražskou Spartu jako první Bulhar v historii české extraligy. Nino má výbornou češtinu, mluví plynně a bez přízvuku. Z...

Pro tým jde o komplikaci, se kterou se musí vypořádat

Sparta v reakci na výskyt covidu v týmu odkládá dva zápasy. V plánovém termínu neodehraje úterní zápas proti Karlovým Varům a páteční duel proti Zlínu.

„Je to pro nás samozřejmě komplikace, se kterou se ale musíme vypořádat. Jsme v permanentním kontaktu s Hygienickou stanicí hlavního města Prahy, se kterou řešíme další postup. S Karlovými Vary a Zlínem budeme hledat náhradní termíny pro odehrání zápasů,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Petr Ton.

Ohodnoť článek

Foto HC Sparta Praha

Štítky covid, karanténa, sport, hokej, extraliga, Sparta, Praha, HC Sparta Praha, Hygienická stanice hlavního města Prahy, HC Energie Karlovy Vary, PSG Zlín, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, COVID-19, Petr Ton, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kabině Sparty byl potvrzený covid. Tým odložil dva zápasy  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.